ULTIMA ORA: O mie de romani sunt izolati in case, 17 in carantina, suspecti de coronavirus

O mie de romani sunt izolati in case, 17 sunt in carantina, suspecti de coronavirus. Autoritatile au aununtat ca sunt peste 4000 de locuri disponibile pentru carantina celor infectati.

Un numar de 17 persoane sunt in carantina in Romania, dupa ce s-au aflat in zone unde sunt numeroase cazuri de infectare cu coronavirus, iar alti aproximativ o mie de oameni sunt izolati la domiciliu,

au anuntat, luni seara, autoritatile. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus ca, in Neamt, doua persoane venite din China nu au respectat masurile privind izolarea la domiciliu si risca amenda sau inchisoare.

La nivel national sunt peste 4.000 de locuri de carantina, in 125 de locatii. Pana in prezent, in Romania nu s-a confirmat niciun caz de infectie cu coronavirus, luni seara nemaifiind in lucru alte teste.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat, luni seara, ca sunt 4.172 locuri de carantina la nivel national, in 125 de locatii aflate in 121 de localitati din 40 de judete. De asemenea, ministrul Sanatatii,

Victor Costache, a declarat ca sunt disponibile in jur de 2.500 de paturi in toate sectiile si spitalele de boli infectioase, din care 95 sunt pentru terapie intensiva.

Vela a mai prezentat un caz din judetul Neamt, unde doua persoane venite din China nu au respectat indicatiile de izolare la domiciliu.

„Doi vanzatori in magazin, din judetul Neamt, veniti din China, nu au respectat indicatiile de izolare la domiciliu. Nu au fost pozitivi la verificare si trebuiau sa stea 14 zile in izolare la domiciliu.

Sunt poze puse la dispozitia IPJ si DSP cu ei. Fapta lor va fi documentata de IPJ si vom afla maine solutia luata. Procurorul va decide pedeapsa”, a declarat Marcel Vela, care a adaugat ca cei doi risca fie o amenda, fie inchisoare.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a prezentat si situatia romanilor aflati in carantina, spunand ca au fost doi cetateni veniti din China, din Wuhan, care au plecat,

iar acum sunt cele sase persoane aduse din Japonia de pe vasul de croaziera Diamond Princess, in Dolj mai sunt in carantina alte 8 persoane venite din Italia (Lodi), iar in Galati alte 3 persoane, de asemenea, venite din Italia.

Ministrul Sanatatii a spus ca alte aproximativ 1.000 de persoane sunt izolate la domiciliu.

De asemenea, directorul Institutului „Matei Bals”, Adrian Streinu-Cercel, a declarat ca nu este niciun caz de infectare confirmat

in Romania si ca nu mai sunt in lucru teste la acest moment, cele facute fiind negative, scrie observato.tv.