Alerta de vreme severa in Romania, in urmatoarele ore. Cod galben. Judetele afectate

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare de vreme severa, valabila de miercuri, de la ora 14.00, pana joi, la ora 21.00. 29 de judete sunt in perioada urmatoare sub cod galben de vant.

Zona de munte este vizata de intensificari ale vantului si viscol.

„In intervalul mentionat vantul va avea intensificari la munte, mai ales la altitudini mari, unde la rafala se vor atinge viteze de 70…110 km/h.

Din noaptea de miercuri spre joi (26/27 februarie) treptat vor predomina ninsorile, in general moderate cantitativ si local va fi viscol”, transmite ANM.

Ninsori si viscol la munte

Potrivit meteorologilor ANM, vor fi ninsori, temporar viscolite, si pe parcursul zilei de vineri si in prima parte a noptii de vineri spre sambata.

Un alt Cod galben, privind intensificari ale vantului si instabilitate atmosferica, vizeaza judetele Caras-Severin, Timis, Arad, Bihor, Hunedoara si Alba, find valabil de miercuri de la ora 14.00 pana joi la ora 20.00.

In judetele Caras-Severin, Timis, Arad, Bihor, Hunedoara si Alba, in dupa-amiaza si seara zilei de miercuri, vantul va avea intensificari, cu viteze cuprinse, in general, intre 55 si 65 km/h.

Temporar, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse, descarcari electrice, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 20…25 l/mp.

Manifestari ale instabilitatii atmosferice vor fi pe arii restranse si in restul Transilvaniei, mai ales in noaptea de miecuri spre joi.

Cod galben in Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman

De asemenea, joi, intre orele 11.00 si 21.00, va fi Cod galben privind intensificari ale vantului in judetele Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman.

In intervalul mentionat, in judetele Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman, vantul va avea intensificari, iar la rafala se vor atinge viteze, in general, de 60…70 km/h, precizeaza observator.tv.