Primul caz confirmat de coronavirus România

Coronavirus România – se confirmă primul caz la noi în țară. Este unul dintre cei care au intrat în contact cu italianul de 71 de ani infectat, care a fost în România.

Victor Costache, ministrul sănătății a făcut primul anunț în legătură cu cazul de Coronavirus din România.

„Suntem din păcate în situația să vă anunțăm că, în urma testării persoanelor din Gorj care au intrat în legătură cu cetățeanul italian, avem primul caz infectat cu COVID-19 de pe teritoriul României. Imediat ce va ajunge la București va intra în schema de tratament și sperăm să avem rezultate bune. Pacientul este în stare bună, nu manifestă simptome și nu trebuie să ne alarmăm. Mai avem în lucru 33 de teste și vă vom comunica rezultatele imediat ce va fi posibil.

Pacientul va fi transporat cu un echipaj ISU la institutul Matei Balș.

În casa respectivă mai sunt 7 persoane care au fost testate negativ. Toate cele 7 persoane vor rămâne la domiciliu, în izolare, sub pază, a declarat Raed Arafat.

Pacientul confirmat din România fusese izolat în carantină

Raed Arafat a preferat să nu facă publică vârsta persoanei infectate cu coronavirus.

– Pacientul a intrat în contact direct cu italianul. Este o cunoștință a italianului.

– Momentan pacientul este asimptomatic, nu este nimic îngrijorător.

– Șansa de a fi fals-pozitiv este foarte mică. Totuși, testul va fi reluat la București, la Spitalul Matei Balș.

– Să nu folosească nimeni cuvântul „epidemie”. Este un singur caz, nu o epidemie. Nici dacă vor fi 5-6 cazuri nu va fi o epidemie.

– Pacientul zero este italianul. De câteva zile testăm apropiații, abia acum am găsit un caz. Este un lucru pozitiv.

România are începând din această seară un caz de coronavirus confirmat. La ora 23:00 urmează să aibă loc o conferință de presă susținută de Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență.

Este vorba despre una dintre persoanele din Gorj care a intrat în contact cu italianul în vârstă de 71 de ani, în perioada de cinci zile în care s-a aflat la noi în țară.

Există suspiciuni că ar mai putea fi un al doilea caz de coronavirus în România, relatează Carla Tănasie, jurnalist Digi24. Testele nu sunt însă finalizate în acest caz.

Coronavirus România

Dacă se confirmă și a doua infectare, atunci cele două persoane vor fi transferate la Institutul Matei Balș din București.

Totodată, la „Matei Balș” sunt 33 de probe de la Gorj pentru care se așteaptă rezultatul.

De altfel, autoritățile italiene au anunțat miercuri seară că acesta ar fi contaminat trei persoane după ce a ajuns în țara sa. Este vorba despre un angajat și de un client al restaurantului pe care îl deține italianul în vârstă de 71 de ani, dar și despre italianul în vârstă de 51 de ani, care a fost și el în România. sursa:redactia.ro