Dan Puric: „Am facut o conferinta ca sa ajut o fata care era oarba. Am strans 6.000 de euro, biserica vreo 4.000. Si i-am dat un telefon. «Bai Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem» Reactia lui Becali

Unul dintre cei mai cunoscuti actori, eseisti si regizori din Romania, Dan Puric, a acceptat invitatia directorului

Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanitoaia, de a participa la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, pe GSP.RO, miercuri, de la ora 20:00.

Acesta a dezvaluit in cadrul emisiunii cum l-a cunoscut pe Gigi Becali, ce favouri i-a cerut patronului FCSB si de ce a mers sa-l viziteze pe acesta la puscarie.

– L-ati cunoscut pe Gigi Becali?

– Gigi este admirabil! Asa cum este el. M-am certat cu el pentru ca este expansiv si incontrolabil. Are un suflet de aur omul asta.

Ultima data am facut o conferinta ca sa ajut o fata care era oarba. Am strans 6.000 de euro, biserica vreo 4.000. Si i-am dat un telefon.

„Bai Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem”.

Si mi-a dat 11.000 de euro, desi avea averea sechestrata si il urmaresc haimanelele astea. El a facut manastiri. Numai eu stiu cate pensionare a ajutat!

– Chiar v-a ajutat de fiecare data?

– Acum, de curand, a murit o somitate a stiintei romanesti. Gainarii astia de la televizor n-au zis nimic pentru ca sunt ignoranti.

In America sau Franta se faceau funeralii nationale. A murit Radu Iftimovici, cel mai mare istoric al medicinei. L-am sunat pe Gigi:

„Am nevoie de 3.000 de euro pentru o carte”. „Eu nu citesc!”. „O citesc eu Gigi!”. Mi-a dat banii si o sa iasa cartea.

A facut gesturi extraordinare. Eu pe omul asta il admir pentru ca a ajutat oameni sarmani. Este mai liber, mai slobod la gura si face gafe. Dar pe om trebuie sa-l iubesti pentru gesturile lui!

– E adevarat ca l-ati vizitat si in puscarie?

– Da, domnule. Si m-a primit! Am tinut un discurs la puscariasi. Dupa m-au controlat, zice unu’: „Sa traiti, maestre! Noi va respectam, dar aveti doua minute sa stati cu detinutul Becali”.

Era un politist mai tampit. „Gigi, repede ca avem doar doua minute”. „Cine ti-a zis, ma? Asta toata viata sta cu mine aici. E prietenul meu!”. Eu am innebunit! Am crezut ca zice de mine.

El avea carti, icoane. Era universul lui… Eu judec omul dupa fapte, dupa roadele lui. Cati oameni au averea lui Gigi si nu dau nimic? Cati? E tara plina de securisti cu bani! Niste nenorociti care nu dau nimic.

– Nu l-ati invitat la teatru?

– Ba da. L-am invitat si la teatru, si mi-a zis: „Dane, eu nu vin ca nu ma pricep”. Mi-a zis clar, scurt, onest!

Altii vin si scriu cronici de teatru. Niste derbedei! Cand te-apuci sa scrii mai bine zici asa: „Am terminat Institutul de Teatru, nu ma pricep, sunt oligofren!”. Gigi a zis: „Sunt incompetent!”.

Pune-ma pe mine sa antrenez echipa de fotbal la Steaua… Iarta-ma, dar nu stiu. „Domnu’ Puric, puteti sa gestionati Institutul de Fizica Atomica?”.

Daca sunt cretin si fac parte din Guvernele Romaniei zic, da! Dar eu zic: „Nu pot, nu e competenta mea!”, scrie gsp.ro.