Un copil de cinci ani, găsit lângă bunicul lui, ucis de coronavirus! Ce le-a dezvăluit autorităților, tulburător! „Mi-a spus să nu ies”

Un copil în vârstă de cinci sau șase ani din provincia chineză Hubei, epicentrul epidemiei de coronavirus,

a fost găsit lângă bunicul lui mort din cauza COVID-19. Când a fost întrebat de autorități de ce nu a cerut ajutor, băiatul a dat un răspuns uluitor.

Copilul a fost găsit de angajaţi ai serviciilor comunitare lângă bunicul lui ucis de coronavirus, luni după-amiază,

în districtul Zhangwan al oraşului Shiyan, unde au fost implementate „controale similare situaţiilor de război” pentru a liita răspândirea virusului.

Buniculk băiatului ar fi murit în urmă cu câteva zile, iar nepotul ar fi supraviețuit mâncând biscuiți, potrivit unor surse.

Însă, Guo Ruibing, un oficial din districtul Zhangwan, nu a putut confirma aceste detalii.

Întrebat de angajaţii comunitari de ce nu a cerut ajutor, copilul ar fi răspuns, potrivit unor surse: „Bunicul a spus să nu ies, deoarece este un virus afară”, potrivit Mediafax.

Guo Ruibing a declarat pentru site-ul guvernamental Hongxing News, că nu este posibil ca bătrânul să fi murit cu câteva zile înainte,

deoarece în cadrul măsurilor luate de autorităţi, localnicii sunt verificaţi zilnic de angajaţii comunitari pentru a li

se verifica temperatura corporală şi dacă au alimente. Guo Ruibing a precizat că autorităţile vor stabili momentul exact al decesului şi cauza.

Copilul a fost preluat de autorităţi. Tatăl acestuia este în provincia Guangxi şi nu poate reveni în Hubei din cauza măsurilor restrictive.

Întrebat dacă temperatura bătrânului era normală înaintea decesului, Guo Ruibing a răspuns: „Desigur, era normală”.

Acest caz a generat critici în mediile de socializarea online faţă de măsurile dure impuse de autorităţi. sursa:a1.ro