ULTIMA ORA: Raed Arafat propune ca TOATE scolile din Romania sa se inchida. Ce se va intampla cu angajatii incepand de maine

Toate scolile din Romania ar putea fi inchise incepand cu data de 10 martie pana dupa Paste, potrivit surselor Digi24.

O noua reuniune a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta va avea loc luni, la ora 16.00. Va fi discutata si posibilitatea inchiderii scolilor, in contextul epidemiei de coronavirus, masura propusa de secretarul de stat Raed Arafat.

Raed Arafat propune inchiderea unitatilor scolare publice din invatamantul prescolar (gradinite), primar, gimnazial, liceal, post liceal si profesional, incepand din data de 10.03.2020 pana la data de 21.04.2020.

Ludovic Orban, premierul interimar, spune ca masura inchiderii scolilor e in analiza, nu poate fi luata usor.

„O masura de inchidere a scolilor perturba si priveaza elevii in ceea ce priveste derularea serviciului educational. Este o masura care trebuie pregatita. Puneti-va intrebarea ce fac copiii

care raman acasa. Exista in fiecare familie un membru care sa ii supravegheze, daca nu ii mai ducem la scoala?

Astfel de masuri trebuie luate dupa o analiza serioasa. Avem ca punct de analiza din nou acest punct la discutia de astazi.

Dar nu se pot lua masuri fara analize serioase. Avem doar 15 cazuri din care 5 s-au vindecat”, a declarat Ludovic Orban, premier interimar.

De asemenea, o alta propunere va fi ca unii angajati din sistemul privat si de stat sa munceasca de acasa, scrie digi24.ro.