Ungaria a declarat stare de urgență, se reintroduc controalele în zona Schengen

Ungaria a declarat stare de urgență pentru a preveni și apăra țara de îmbolnăvirea cu virusul momentului.

Astfel, țara vecină a interzis accesul cetățenilor veniți din  Italia, China, Coreea de Sud şi Iran, cu excepția cetățenilor maghiari, care vor trebui să stea în auto-izolare 14 zile.

Zboruri anulate și interzise

Toate zborurile și transporturile aeriene, marine sau rutiere din Italia, China, Corea de Sud și Iran sunt complet interzise pe durata stării de urgență.

Ungaria are până acum 14 oameni înfectați cu virusul, dar măsura luată de guvernul Ungar încearcă să prevină răspândirea epidemiei.

Restricţiile rămân în vigoare până la noi ordine, a mai precizat oficialul ungar, adăugând că guvernul de la Budapesta se aşteaptă ca epidemia să dureze mai degrabă luni decât săptămâni.

Ungaria a declarat miercuri stare de urgenţă pentru a aplica măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului şi a interzis accesul persoanelor venite din Italia, China,

Coreea de Sud şi Iran, cu excepţia cetăţenilor ungari, care însă vor trebui să rămână două săptămâni în izolare la domiciliu, transmit agenţiile MTI şi Reuters.

Măsura închiderii graniţelor pentru călătorii veniţi din aceste ţări cele mai afectate de epidemia de coronavirus

va intra în vigoare imediat, a precizat la o conferinţă de presă Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban.

Pentru aplicarea acestei măsuri se vor reintroduce controalele la frontierele Schengen cu Austria şi Slovenia.

De asemenea, toate cursele aeriene şi celelalte mijloace din transport venite din cele patru ţări menţionate vor fi suspendate începând de miercuri la miezul nopţii.

Alte măsuri luate de guvernul ungar pentru a preveni răspândirea coronavirusului includ interzicerea

evenimentelor cu mai multe de 100 de persoane în spaţii închise şi cu mai mult de 500 de persoane în spaţii deschise. Şcolile rămân deocamdată deschise.

Restricţiile rămân în vigoare până la noi ordine, a mai precizat oficialul ungar, adăugând că guvernul de la Budapesta se aşteaptă ca epidemia să dureze mai degrabă luni decât săptămâni.

Până în prezent 13 cazuri de infectare cu Covid-19 au fost confirmate în Ungaria. sursa:huff