Cercetătorii din Israel au descoperit vaccinul pentru Covid-19

Criza provocată de Covid-19 este tot mai mare. Cercetătorii din întreaga lume încearcă din răsputeri să găsească un vaccin. Oamenii de știință, din Israel, au anunțat că au găsit antidotul pentru virusul ucigași din China.

Odată ce vaccinul va fi conceput vor trece cel puțin 90 de zile pentru a îl trece prin procesul de verificare și potențial chiar mai mult până să ajungă pe piață, relatează The Jerusalem Post.

Dacă totul va decurge conform planului, vaccinul va fi gata în câteva săptămâni și va fi disponibil în 90 de zile, fiind primul vaccin împotiva coronavirus, potrivit Ministrului Științei și Tehnologiei Ofir Akunis.

Felicitări MIGAL( Institutul de Cercetare Galileo) pentru acestă descoperire. Sunt încrezător că va avea un progres rapid care ne va permite să oferim un răspuns amenințării reprezentate de COVID-19.

Dată fiind nevoia urgentă la nivel global de un vaccin pentru coronavirus facem tot ce putem să accelerăm dezvoltarea sa, a spus directorul Institutului, David Zigdon.

Potrivit datelor anunțate de cercetătorii, din Israel, vaccinul se va administra pe cale orală.

Ce spune OMS despre coronavirus?

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat stare de urgență mondială. Datele arată că impactul coronavirusului este mai puternic decât cel al virusului SARS.

Perioada de incubație a noului coronavirus – în timpul căreia o persoană este infectată, dar nu prezintă încă simptome – este de la una până la 14 zile, cred oficialii chinezi.

Neavând simptome, persoana ar putea să nu știe că este infectată și ar putea transmite boala și la alți oameni.

Coronavirusul ar fi apărut anul trecut într-o piață în care se vindeau fructe de mare din centrul orașului Wuhan, care

vindea ilegal pește și apoi s-a extins în alte orașe din China, inclusiv Beijing și Shanghai, precum și în alte țări.

Potrivit OMS, coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceala comună la SARS.

Simptomele sunt și ele diverse, de la febră la insuficiență renală, iar, în unele cazuri, la deces. Unele se transmit ușor de la o persoană la alta, altele, nu. sursa:agentul.ro