Klaus Iohannis: Consultările cu partidele politice vor avea loc prin teleconferința

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va avea consultările cu partidele politice prin teleconferința.

Klaus Iohannis a decis să facă consultările cu partidele parlamentare prin sistem de teleconferinţă.

”Având în vedere situaţia actuală, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis să facă consultările cu partidele parlamentare, în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de Prim-ministru, prin sistem de teleconferinţă”, a transmis, vineri, Administraţia Prezidenţială.

Consultările ar fi trebuie să înceapă la ora 13.00, cu liderii PNL.Senatorul PNL Vergil Chiţac a fost confirmat cu coronavirus, iar toată conducerea PNL şi Cabintul Orban se izolează la domiciliu până la aflarea rezultatelor testelor.

Decizia vine după ce premierul Ludovic Orban și miniștrii Guvernului său intră în izolare la domiciliu, după ce senatorul PNL Vergil Chițac a fost diagnosticat cu coronavirus.

Premierul a afirmat că, având în vedere că senatorul Virgil Chiţac, diagnosticat cu coronavirus, a participat la reuniunea Biroului Politic, toţi membrii conducerii liberale se vor izola la domiciliu, iar toţi senatorii din grupul senatorial au obligaţia să se izoleze.

”Având în vedere că senatorul Virgil Chiţac a participat la reuniunea Biroului Politic, toţi membrii Biroului Politic se vor izola la domiciliu. Toţi senatorii din grupul senatorial au obligaţia să se izoleze. Nu aşteptăm ancheta epidemiologică, atât timp cât există riscul”, a declarat Orban.

El a spus că toţi miniştrii şi membri de partid prezenţi vineri la şedinţa conducerii liberale vor fi testaţi.

”Vom fi la dispoziţia medicilor, pentru a se face ancheta cu toate persoanele cu care am intrat în contact. Eu, ca premier interimar, mă voi izola la Vila Lac, de unde voi lua toate deciziile. Miniştrii vom vedea unde se vor izola, până la sosirea rezultatelor. Le-am recomandat să nu aibă niciun contact cu niciun angajat”, a precizat Orban, care a dat asigurări că miniştrii îşi vor exercita toate atribuţiile.

Premierul a spus că diagnosticele vor fi făcute publice.

”Nu merg la consultări, pentru că ar însemna să-l pun în pericol pe preşedinte”, a declarat Orban, referindu-se la consultările de la Cotroceni pentur desemnarea premierului.