”Italia ne-a abandonat”: Poveștile emoționante ale oamenilor blocați în case cu trupurile neînsuflețite ale celor dragi, morți din cauza coronavirusului

Mai mulți italieni au rămas închiși în casă, zilele trecute, cu trupurile neînsuflețite ale celor dragi, morți din cauza infecției cu coronavirus, scriu Al Jazeera, CNN și Washington Post. Motivul: autoritățile nu au știut dacă pot interveni sau firmele de pompe funebre au refuzat pur și simplu să meargă pentru a ridica cadavrele.

Când sora sa a murit după ce s-a infectat cu coronavirusul, Luca Franzese a crezut că nimic mai rău decât atât nu i se mai poate întâmpla, scrie Washington Post.

Doar că, timp de 36 de ore după, italianul a rămas blocat cu trupul Teresei Franzese, deoarece nu găsea pur și simplu o firmă de pompe funebre care să îl ajute să o îngroape.

”Sora mea este în pat, moartă, nu știu ce să fac”, a spus Franzese într-un clip video postat pe Facebook zilele trecute.

”Instituțiile m-au abandonat. Am vorbit cu toată lumea, dar nimeni nu a putut să îmi dea un răspuns”, a spus bărbatul. Cel puțin 827 de oameni muriseră până miercuri în Italia din cauza infecției

cu coronavirus. Guvernul a luat măsuri dure pentru controlul epidemiei, închizând practic mai multe zone din nordul țării și restricționând activitatea în întreaga țară.

Potrivit Al Jazeera, Teresa Franzese, în vârstă de 47 de ani, suferea de epilepsie, dar era relativ sănătoasă, până în urmă cu o săptămână, când a simțit primele simptome ale infecției cu coronavirus.

A murit, sâmbătă, în casa sa din Napoli. Un apel dramatic pe Facebook Într-o serie de video-uri postate pe Facebook în perioada următoare, fratele ei, Luca, a spus că femeia a fost testată pentru virus abia după moarte. Rezultatele au venit pozitive și mai multe rude au fost plasate în carantină. Nimeni nu a știut prin urmare ce să facă cu trupul Teresei.

După ce autoritățile au fost incapabile inițial să îi ofere un răspuns, Luca a fost direcționat în cele din urmă spre o firmă de pompe funebre. Doar că firma respectivă a refuzat, spunând că nu este echipată pentru această situație. ”Era primul caz al unei persoane care moare

din cauza virusului acasă așa că lumea nu știa ce să facă”, a declarat Francesco Emilio Borelli, un consilier local, pentru Al Jazeera. Duminică, Franzese a postat un nou apel emoționant și i-a îndemnat pe italieni, în timp ce stătea în fața camerei, cu sora sa moartă în fundal, să ia în serios virusul.

”Suntem terminați. Italia ne-a abandonat”, a spus el.

Clipul a atras atenția pe care bărbatul o căuta. Luni, o firmă de pompe funebre care avea lucrători echipați special a venit și a ridicat cadavrul. Nimeni din familie nu a putut asista la înmormântare. Pasquale Pernice, unul dintre angajații firmei de popmpe funebre,

a declarat că experiența a fost suprarealistă. O asociație care reprezintă firmele de pompe funebre din regiune a precizat pentru presă că întârzierea în ridicarea trupului Teresei a survenit din cauza unor probleme administrative și nu din cauza reticenței angajaților.

Scenariul se repetă Dar aceeași situație pare să fi avut loc și în alte cazuri, așa că agenția de presă Stampa a anunțat că procurorii au deschis o anchetă. Între timp, scenariul s-a repetat în această săptămână, când o femeie a rămas în carantină alături de trupul neînsuflețit al soțului său.

Omul fusese depistat pozitiv la testul pentru coronavirus, dar a refuzat să meargă la spital și a murit. Apoi, măsurile de carantină au împiedicat autoritățile să intre în casă. Primarul localității Borghetto Santo Spirito din nordul Italiei a declarat pentru CNN că bărbatul a murit luni dimineață,

dar că nimeni nu ridicase cadavrul până miercuri dimineață. Situația a stârnit furie, vecinii declarând presei locale că femeia stătea pe balcon, plângând, în vreme ce rudele făceau apeluri disperate de ajutor. În cele din urmă, după ce au declarat presei că nu pot face nimic, autoritățile au intervenit pentru a ridica trupul celui decedat. sursa:libertatea