România a trecut la SCENARIUL 3. Ce se întâmplă de acum încolo

România a depășit o sută de cazuri de infecție cu noul tip de virus. De acum țara noastră se află în scenariul 3,

care presupune un număr de îmbolnăviri între 101 și 2000. Ultimii trei pacienți sunt 3 membri ai PNL, printre care primarul Devei Florin Oancea.

România a trecut la SCENARIUL 3. Ce se întâmplă de acum încolo

„Sunt confirmați pozitiv la testul pentru coronavirus (COVID-19) deputatul PNL, Lucian Heiuș, primarul Devei, Florin Oancea, și administratorul public Adrian David Nicolae. Toți 3 se află în izolare

la domiciliu, au participat la reuniunea BPN a PNL la care a participat și senatorul Chițac, și ieri nu au fost prezenți la reuniunea Biroului Executiv al PNL”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Ministrul Victor Costache a anunțat că se vor lua noi măsuri odată cu trecerea la scenariul 3. În acest scenariu va crește

capacitatea de răspuns la acest virus și se va face un nou triaj la fiecare spital: vor fi prioritizate cazurile din epidemie și vor fi amânate cele care nu sunt urgențe medicale.

Toate spitalele de boli infecțioase nu vor mai trata decât pentru Covid-19, bolnavii cu alte afecțiuni fiind transferați către alte centre medicale.

Totodată, vor fi mărite spațiile pentru tratarea bolnavilor și vor fi aduși medici suplimentari și vor fi impuse noi restricții în ceea ce privește circulația.

Autoritățile au declarat că e vor căuta noi spații pentru carantină. Este posibilă și introducerea carantinei la domiciliu, cu măsuri speciale de pază.

Știre în curs de actualizare sursa:huff