BREAKING Magazinele Mobexpert se închid până pe 19 martie

În contextul epidemiei de coronavirus, conducerea Grupului Mobexpert a decis întreruperea activității pe termen nedeterminat.

Magazinele vor fi închise începând de joi, 19 martie, iar Mobexpert va achita către angajați o indemnizație în valoare de 75% din salariul de bază.

“Este prima oară în cei 27 de ani de existență a Mobexpert când magazinele vor fi închise. Însă sănătatea clienților și angajaților noștri este prioritară.

Pentru că nu vindem un produs de primă necesitate pentru actuala situație, singura decizie responsabilă

este să întrerupem activitatea.” a declarat Dan Șucu, Președintele și proprietarul Grupului Mobexpert.

Magazinele vor fi închise începând de joi, 19 martie. Activitatea logistică a grupului

va fi întreruptă începând de sâmbătă, 21 martie, se arată într-un comunicat Mobexpert, remis MEDIAFAX.

Hotărârea îi vizează pe toți cei 2.400 de angajați ai grupului. În perioada întreruperii activității,

Mobexpert va achita către angajați, din fonduri proprii, o indemnizație în valoare de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.

“Compania se așteaptă ca, în viitorul apropiat, printre măsurile adoptate de Guvern să se regăsească și scutirea de la plata taxelor

salariale pentru sumele plătite de angajatori din cauze de forță majoră”,, menționează sursa citată.

Într-o scrisoare adresată angajaților, Dan Șucu menționează: “Așa cum ne-am pregătit întotdeauna pentru bine, suntem pregătiți și pentru greu. Majoritatea firmelor din grup

sunt capitalizate suficient pentru a face față unor astfel de cheltuieli; iar cele care nu sunt le voi ajuta personal să treacă peste această perioadă. Probabil că într-o altă țară statul

ar fi acceptat ca aceste cheltuieli, măcar cele legate de salariați, să fie finanțate din zecile de taxe de toate felurile pe care le-am plătit în toți acești ani. La noi însă, nu-mi fac iluzii.

Va trebui să ne descurcăm singuri și o vom face împreună. (…) Îmi este greu să vă scriu aceste rânduri. În 27 de ani nu am fost obligat niciodată să închid magazinele.

Pus fiind însă să aleg între sănătatea colegilor mei sau profitul Mobexpert, în mod responsabil nu pot face decât o singură alegere”.

“Suntem o companie 100% românească, cu clienți și angajați din România. Ne preocupă profund situația actuală și dorim să luăm deciziile cele mai responsabile pentru compatrioții noștri.

Salutăm promptitudinea și măsurile adoptate de alte companii românești, printre care Banca Transilvania și CEC Bank. Ne dorim ca împreună să găsim soluții pentru a depăși momentele dificile.” a mai declarat Dan Șucu.

Grupul Mobexpert a fost înfiinţat în 1993 şi este o companie 100% românească, deţinută de antreprenorul Dan Șucu. Astăzi,

Ȋn România, reţeaua cuprinde hipermagazine în Bucureşti, Braşov, Suceava, Piteşti, Sibiu, Iaşi, Oradea şi Constanţa şi alte peste 20 de magazine de mai mici dimensiuni.

Grupul Mobexpert are 2.400 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală de aproximativ 200 milioane euro. Grupul Mobexpert deţine, de asemenea, opt fabrici de mobilă care produc pentru piaţa românească şi pentru export. sursa:huff