Tanara care a raspandit coronavirusul in Hunedoara, reinternata la o zi dupa externare.

Tanara de 26 de ani din Valea Jiului, care a infectat o multime de oameni cu coronavirus, a ajuns din nou in spital. Familia ei s-a plans de modul in care au reactionat autoritatile carora le-a cerut ajutor.

Tanara de 26 de ani care a infectat cu coronavirus cel putin 13 oameni si a trimis in izolare alte peste 40 de persoane, dupa ce a ascuns faptul ca s-a intors din Italia si ca trebuia sa ramana in izolare, a ajuns din nou in spital, la o zi dupa ce a fost extrenata. Situatia femeii a starnit noi controverse. Familia ei s-a plans ca este in stare grava si ca nu beneficiaza de sprijin din partea autoritatilor.

Cadrele medicale au sustin ca acuzatiile acesteia sunt exagerate.

Marti, 10 martie, hunedoreanca a fost depistata pozitiv cu virusul Covid 19 si a fost internata in Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara. Sambata, 14 martie, dupa ce doua testari epidemiologice consecutive i-au iesit negativ, medicii au decis externarea sa. Duminica, in jurul orei 3 dimineata, tanara a fost adusa acasa, in Valea Jiului, unde trebuia sa ramana in izolare inca 14 zile. Cateva ore mai tarziu, mama fetei a sunat la 112, anuntand ca aceasta are probleme neurolgice grave.

La scurt timp, apartinatorii fetei s-au plans presei din Valea Jiului ca sunt ignorati de autoritati.

„Am sunat la 112, dar ni s-a spus ca in cazul ei trebuie sa sunam inapoi la spitalul din Timosoara si nu au vrut sa o preia. Va rog sa ne credeti ca este foarte grav. Are dureri cumplite de spate si nu stim ce sa mai facem, Nici nu putem sa o ducem noi cu masina, ca probabil iar incalcam vreo interdictie. Nu stim ce sa ne mai facem si ei ii este foarte, foarte rau”, a anuntat familia acesteia, citata de cronicavj.ro.

Ea a fost, insa, preluata de un echipaj de ambulanta si adusa la spitalul din Deva.

„A inchis” Neurologia din Petrosani

Situatia pacientei a fost cu atat mai complicata, intrucat sectia de Neurologie din Petrosani a ramas inchisa, dupa ce cadrele medicale au intrat in izolare, unele fiind infectate cu Covid 19, chiar de catre tanara.

Dupa ce au fost indeplinite formalitatile necesare, tanara a fost preluata de un echipaj al Ambulantei si adusa la Spitalul Judetean de Urgneta din Deva, unde a ramas internata la sectia de Boli Infectioase, dar pentru a fi tratata de probleme neurologice.

„S-au respectat procedurile în cazul tinerei aflate în izolare, astfel că pacienta şi aparţinătorii ei au trebuit să aştepte o oră – două. Acuzaţiile că s-a refuzat preluarea ei sunt exagerate, starea ei nefiind atât de gravă cum au prezentat-o”, a declarat un cadru medica, pentru adevarul.ro. Fata ar suferi de hernie de disc şi necesită o intervenţie chrurgicală, însă problemele ei nu sunt de viaţă şi de moarte – susţine cadrul medical. Tânăra a revenit în ţară în 1 martie, şi tot atunci a intrat în izolare la domiciliu, dară nu a respectat regulile impuse de Direcţia de Sănătate Publică.

S-a deplasat chiar şi în Hunedoara, pentru a-şi face un RMN. În seara de joi, 5 martie, tânăra s-a internat în Spitalul de Urgenţă Petroşani, cu probleme neurologice, fără să anunţe medicii că vine din „zona roşie” a Italiei. Abia a doua zi, reprezentanţii unităţii medicale au fost înştiinţaţi de jandarmi că pacienta se află pe lista persoanelor care trebuiau să rămână izolate la domiciliu şi de atunci au fost luate măsurile pentru izolarea ei. Deoarece a părăsit domiciliul în care a declarat că se va autoizola timp de 14 zile de la întoarcerea din Italia, a fost amendată cu 10.000 lei. De asemenea, o anchetă penală pentru nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli a fost deschisă în cazul tinerei. sursa:adevarul.ro