Cel mai mare producator de cosmetice din Romania obtine aprobare pentru productia de dezinfectanti. Saptamana viitoare incepe si productia de masti

O serie de producatori romani doresc sa-si modifice sau sa achizitioneze linii de productie de masti si combinezoane sanitare, iar saptamana viitoare ar putea incepe productia la cel putin unul dintre acestia, a anuntat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Ministrul a mai anuntat, de asemenea, ca cel mai mare producator de cosmetic din Romania, Farmec Cluj, va incepe productia de biocide.

„In urma discutiilor pe care le avem, incepand de saptamana trecuta, am identificat producatori care doresc sa-si modifice sau sa achizitioneze linii de asamblare pentru a produce masti sanitare si combinezoane sanitare si eu sper ca, in decurs de o saptamana, sa pornim productia de masti in Romania. Evident, pe toti producatorii care vor sa faca acest lucru, care au capacitatea sa faca acest lucru si au si tesatura speciala pentru a putea produce aceste masti, ii putem ajuta pentru a porni aceasta productie de materiale esentiale in Romania”, a spus Popescu la Digi 24, potrivit Agerpres.

Acesta a adaugat ca, in paralel, se acorda atentie si productiei de biocide in Romania, pentru ca, dupa inchiderea Hexi Pharma, acestea se importa.

„Cel mai mare producator de cosmetice a solicitat Ministerului Sanatatii aprobare si o va obtine azi sau maine pentru deschiderea unei linii de productie de biocide la Cluj. Este vorba de producatorul de la Cluj (Farmec Cluj – n. r.) si cred ca impreuna cu acestia vom rezolva si problema biocidelor in Romania”, a subliniat ministrul.

Virgil Popescu şi-a exprimat speranţa ca, săptămâna viitoare, să înceapă producţia de măşti sanitare la cel puţin la un producător, precum şi cea de biocide.

“Din discuţiile pe care le avem este vorba despre câteva milioane de măşti lunar la un producător. Mai am azi întâlniri cu mai mulţi producători. Aştept să finalizez aceste întâlniri, vom centraliza, vom vedea care poate să facă, pentru că este e o solidaritate foarte mare în rândul mediului de afaceri. Evident, pe măsură ce finalizăm şi concretizăm, unul câte unul proiectele pe care le începem le vom da public”, a precizat ministrul.

El a subliniat că, de asemenea, se acordă atenţie şi producţiei de combinezoane pentru medici şi personalul sanitar, iar marţi are o întâlnire pe acest subiect.Totodată, în paralel, Unifarm va merge în continuare pe importul de măşti şi combinezoane, pentru a nu avea goluri în aprovizionare.

Banca Transilvania donează 1,4 mil. lei pentru echipamente medicaleBanca Transilvania donează 1,4 milioane de lei pentru cumpărarea unor aparate de ventilaţie mecanică, echipamente şi materiale pentru spitalele de stat din România.“Încercăm să facem tot ce ţine de noi pentru a susţine românii, aşa încât Banca Transilvania donează 1,4 milioane

de lei pentru cumpărarea unor aparate de ventilaţie mecanică, echipamente şi materiale pentru spitale de stat din România. Ne alăturăm astfel efortului Asociaţiei Dăruieşte Viaţă şi medicilor de a ajuta cât mai mulţi oameni. Solidaritatea este cea de care avem nevoie cel mai mult în această perioadă“, a declarat Omer Tetik, director general BT.Banca Transilvania, cea mai mare instituție bancară din România, a obţinut un profit net de 1,621 miliarde de lei anul trecut, în creştere cu 32,93% comparativ cu 2018, potrivit rezultatelor financiare preliminare. sursa:incont.stirileprotv.ro