Un bărbat vindecat de coronavirus a transmis un mesaj îngrijorător pentru români: „Ne paște un pericol mare! Va fi o surpriză extraordinară când se vor anunța 10.000 de infectați”

Bogdan Aron, bărbatul care a fost diagnosticat cu noul coronavirus a anunțat, miercuri, pe Facebook, că s-a tratat de această infecție și a fost externat din spital.

El spune că a rămas uimit să vadă că „toată lumea e pe stradă”, crezând că „românii au înțeles că ne paște un pericol mare”.

După ce a fost diagnosticat cu „virusul ucigaş”, Bogdan Aron i-a ţinut la curent pe internauţi cu privire la evoluţia sa şi a răspuns la toate curiozităţile românilor legate de acest virus.

Miercuri seara el a scris pe Facebook și a anuțat că a primit rezultatul celui de-al doilea test, care este negativ pentru coronavirus.

„Prin urmare, am fost declarat vindecat și am plecat din spital. Deși nu am primit nicio interdicție, am decis că pentru siguranță să evit pentru câteva zile contactul direct cu alți oameni. (…) Singura recomandare sună așa: „evita contactul cu persoane suspecte sau confirmate cu COVID-19”. Ceea ce cred că va fi din ce în ce mai greu, dat fiind că pare că viață din oraș își urmează firescul”, a scris bărbatul.

După ce a stat nouă zile în izolare, tânărul a mai scris faptul că avea o cu totul altă impresie despre ce se întâmplă în societate.

„Asta e vestea proastă a zilei: toată lumea e pe stradă! Credeam că românii au înțeles că ne paște un pericol mare. Însă nu e deloc așa. Probabil că va fi o surpriză extraordinară pentru toată

lumea când se vor anunță 10,000 de infectați sau primii români morți din cauza coronaviruslui. Poate atunci oamenii vor conștientiza pericolul. Deși pare că pentru italieni a fost cam târziu, iar acum regretă amarnic.

Nu mai vorbesc despre cazurile deja celebre (oameni care mint în privința vizitei în alte țări, cetățeanul din Madrid care a venit cu avionul etc.) pe care personal nu știu cum să le cataloghez și în privința cărora consider că statul ar trebui să fie mai aspru”, a mai scris bărbatul.

260 de cazuri în România

Până pe 18 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 260 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre cei 260 de cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați.

De la ultima informare, au fost confirmate 14 cazuri noi, după cum urmează: 7 în București, 3 în Brașov, 2 în Constanța, câte unul în Maramureș și Dolj.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 2 ani și 57 de ani.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.510 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul coronavirus. Alte 26.545 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. sursa:ciao.ro