Bărbat cu pensie de handicap de 375 lei, amendat cu 5.000 RON de poliţiştii din Iaşi

  • Constantin, un bărbat de 47 de ani din Iaşi, a fost amendat cu 5.000 lei în două zile
  • El are un handicap mental şi o pensie de doar 375 RON
  • Dacă ar aduna pensia lună de lună fără să cheltuie nimic, ar avea nevoie de mai bine de un an şi două luni pentru a putea plăti amenda

Un bărbat în vârstă de 47 de ani, diagnosticat cu un handicap mental, a fost amendat de poliţiştii ieşeni cu suma de 5.000 lei.

El a primit două amenzi în două zile consecutive: una de 3.000 lei şi una de 2.000 lei. Bărbatul a fost amendat pentru că a ieşit pe strada pe care locuieşte fără să fi completat declaraţia pe propria răspundere. 

Amenzile au fost scrise pe 12, respectiv 13 aprilie, la orele 23:30 şi 15:55. “A săvârşit următoarele: a fost depistat pe str. Păcurari fără a lua măsurile necesare de prevenire a virusului COVID-19,

neputându-şi justifica prezenţa în zonă, neavând declaraţia pe proprie răspundere”, se arată în amendă. Bărbatul a vorbit pentru Libertatea.

 “Era o patrulă de poliţie şi poliţia militară. M-au oprit şi mi-au cerut buletinul. L-am prezentat. Mi-au zis că nu am voie după ora 22:00 pe stradă. Am spus că îmi cer scuze, că nu am ştiut nimic.

Atât m-am apropiat să îmi iau o cafea. (…) Ei au făcut dreptate. A fost greşeala mea, că eu nu am ştiut”, a spus bărbatul.

 Libertatea scrie că bărbatul locuieşte într-o singură cameră, pentru care plăteşte chirie la stat. Stă acolo din 1995 şi nu are televizor ori acces la internet, ci doar un aparat de radio.

 Pe data de 13 aprilie, când a mers să cumpere pâine, bărbatul susţine că avea mască şi mânuşi, dar şi declaraţie. scrie mediafax.ro