Traian Băsescu, Mesaj Ferm Pentru Autorități! „Testaţi Masiv Populaţia”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu a transmis un mesaj ferm pentru autorități! Europarlamentarul spune că singura soluție împotriva coronavirusului este reprezentată de testarea masivă a populației.

Traian Băsescu, mesaj ferm pentru autorități!

„DECIDENŢI, FIŢI PRUDENŢI! Încetaţi să mai falsificaţi nivelul de contaminare al populaţiei cu virusul SARS-COV-2.

Singura soluţie este să faceţi zilnic 10 -15 mii teste. Începeţi testarea preponderent cu cei care s-au întors din Italia, Spania, UK, Franţa şi Germania şi pe cei cu care au intrat în contact dacă este cazul.

„Testaţi masiv populaţia”

Nu relaxaţi măsurile până când nu veţi şti care este harta bolii COVID – 19 în România. Cum veţi face recomandările de reluare a activităţii industriale, de redeschidere a şcolilor, a hotelurilor şi restaurantelor sau reluarea zborurilor, în lipsa acestei baze de date, în lipsa unei hărţi a îmbolnăvirilor.

15 Mai este prea devreme, este riscant, este imprudent pentru relaxarea măsurilor.
Testaţi masiv populaţia !!!!!!!”, a postat Traian Băsescu pe o rețea de socializare.

Nu a fost singurul mesaj al fostului președinte care a îndemnat la testare și prevenție. Cu doar câteva ore în urmă, Traian Băsescu a scris pe Facebook același lucru.

„Dragi decidenţi, Vă pregătiţi să faceţi o mare eroare ! 15 Mai este prea devreme să relaxaţi măsurile de izolare pentru că s-au făcut prea puţine teste.

De aceea habar nu aveţi despre imaginea reală a infecţiei în structura populaţiei. Vă reamintesc recomandarea OMS: „testaţi, testaţi, testaţi”., iar voi nu aţi făcut-o din motive greu de explicat.
Dacă în aceste condiţii veţi diminua restricţiile şi izolarea pe 15 Mai, valul doi al pandemiei ar putea fi foarte puternic.

Amânaţi pentru 15 Iunie ridicarea restricţiilor şi implicit a stării de urgenţă. Eventual modelaţi unele măsuri prin următorul decret ( Ex: măriţi la 3 ore timpul pensionarilor şi mutaţi intervalul mai devreme- este deja foarte cald la orele amiezii).

Lăsaţi timpul necesar pentru ca asimtomaticii să-şi consume singuri boala. Creşteţi masiv numărul de testări zilnice pentru a le da o şansă celor netestaţi, dintre care unii mor sufocaţi în casele lor, fără nici un fel de asistenţă medicală.

Dispuneţi reluarea activităţilor economice, dar cu respectarea normelor de siguranţă sanitară. În acest sens Direcţiile Sanitare vor da un aviz pentru orice activitate economică ce urmează a se relua/desfăşura în spaţiu închis.

Nu este necesar aviz DSP pentru activităţile economice în aer liber, pe şantiere de construcţii.
Nu redeschideţi şcolile până pe 15 Iunie. Nu reluaţi zborurile dinspre şi către destinaţii care au fost focare ale infecţiei cu SARS-COV-2. Întăriţi măsurile de carantină. Şi încă odată, măriţi numărul de testări la 10 – 15 mii pe zi”, a adăugat Traian Băsescu. scrie loon.ro