Ordonanta Militara 10. Noi masuri pentru romani

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a sustinut o

declaratie de presa in care a prezentat masurile adoptate de ordonanta militara numarul 10.

Sinteza declaratiilor sustinute de Marcel Vela:

– Persoanele care au implinit 65 de ani pot circula in urmatoarele intervale: 07 – 11, 19 – 22, cu motivele: asigurare de bunuri,

motive justificate precum ingrijire minor, asistenta altor persoane varstnice, deplasari scurte in apropierea gospodariei legate de activitati fizice, nevoile animalelor de companie.

– Zborurile catre tari care au fost deja suspendate 14 zile: Va trebui prelungita masura suspendarii zborurilor catre Spania, pentru inca 14 zile, din 28 aprilie.

– Am prelungit suspendarea zborurilor spre Austria,

Belgia, Elvetia, SUA, Marea Britanie, Olanda, Turcia si Iran pentru 13 zile, din 2 mai pana in 14 mai inclusiv.

– Se prelungeste suspendarea zborurilor catre Italia din 3 mai, valabila pana in 14 mai. Aici intra si Franta si Germania, pentru zece zile, din 5 mai.

– Pentru verificarea motivelor deplasarilor se aplica dispozitiile Ordonantei Militare 3 si a prevederilor din actuala ordonanta, cu privire la prevenirea raspandirii coronavirus.

– Ramane valabila permisivitatea pentru transporturile de marfa, de corespondenta sau care asigura servicii medicale de urgenta sau aterizari tehnice necomerciale.

– Masurile se aplica de la publicarea ordonantei in Monitorul Oficial.

– Multi m-au intrebat cum va arata relaxarea restrictiilor. Va fi graduala, iar dupa 15 mai trebuie sa fim cu atat mai responsabili.

Stiu ca se apropie 1 mai, ca vremea e frumoasa, dar e momentul sa ne analizam prioritatile. Sunt sigur ca veti da dovada

in continuare de responsabilitate, implicare, solidaritate si patriotism. scrie fabricatinromania