Ce se întâmplă cu pensiile oamenilor, în plină criză de coronavirus! Ludovic Orban anunță noi schimbări în buzunarele românilor

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre pensiile românilor care urmează a fi mărite în următoarea perioadă. Ceea ce premierul nu a precizat este și procentul cu care pensiile vor fi mărite.

Ludovic Orban a afirmat, pentru Digi24, că pensiile se vor mări, urmând ca cifrele exacte să fie anunțate în urma unor analize riguroase și în funcție de evoluția economiei după criza generată de coronavirus. Și încasările bugetare sunt un pion important în ceea ce privește recalcularea și mărirea pensiilor.

„Despre pensii am să dau un răspuns clar. Ne dorim creșterea pensiilor, vom crește pensiile, ăsta e obiectivul nostru,

noi am prevăzut sumele de bani. Pe de altă parte, trebuie să facem o analiză foarte riguroasă a contextului economic, a evoluției economiei românești, a încasărilor bugetare.

După primul semestru, după primele șase luni, Ministerul Finanțelor are obligația să facă raportul privind evoluția economiei

și bugetului din România și pe baza datelor respective vom lua toate deciziile și le vom anunța public”, a spus Orban, potrivit Mediafax.

De asemenea, Orban a spus că Guvernul are în plan ca pensiile să nu fie mărite doar câteva luni, ci să se poată mențină astfel în toți anii următori.

Totuși, premierul nu a spus dacă majorarea va fi de 40%, așa cum se vorbise inițial, acesta neoferind un răspuns concret în acest sens. scrie spynews.ro