Olivia Steer a izbucnit cu privire la măsurile împotriva răspândirii COVID-19, luate în timpul stării de urgență în România: „GENOCID. Doar așa vom ieși cu mâinile curate”

Olivia Steer le-a împărtășit urmăritorilor săi de pe pagina de Facebook părerea ei despre îngrădirea drepturilor cetățenilor, pe timp de pandemia globală de COVID-19 și în contextul măsurilor împotriva răspândirii virusului, care au fost luate în starea de urgență. 

„Ca simplă licențiată în drept, vreau să vă rețin, cîteva clipe, atenția cu privire la elementele constitutive ale infracțiunii de genocid și contra umanității, infracțiune prevăzută în Codul Penal, art. 438.
În vremuri complicate, vine vremea să cunoaștem legea. Pentru că doar raportindu-ne la litera ei, vom ieși cu fața și mîinile curate din teribilele încercări, prin care trecem cu toții.

– Genocidul –
Art. 438.

(1) Săvârșirea, în scopul de a distruge, în întregime sau în parte, un grup național, etnic, rasial sau religios, a uneia dintre următoarele fapte:
a) uciderea de membri ai grupului;

b) vătămarea integrității fizice sau mintale a unor membri ai grupului;

c) supunerea grupului la condiții de existență de natură să ducă la distrugerea fizică, totală sau parțială, a acestuia;

d) impunerea de măsuri vizând împiedicarea nașterilor în cadrul grupului;

e) transferul forțat de copii aparținând unui grup în alt grup, se pedepsește cu detențiune pe viață sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

(2) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) sunt săvârșite în timp de război, pedeapsa este detențiunea pe viață.

(3) Înțelegerea în vederea săvârșirii infracțiunii de genocid se pedepsește cu închisoarea de la 5 la 10 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

(4) Incitarea la săvârșirea infracțiunii de genocid, comisă în mod direct, în public, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi

Ar ajuta un SHARE cu două mîini, în timp ce ne gîndim bine la art. 290, Cod de Procedură Penală:
„(1) Denunțul este încunoștințarea făcută de către o persoană fizică sau juridică despre săvârșirea unei infracțiuni.”
(2) Denunțul se poate face numai personal, dispozițiile art. 289 alin. (2), (4) – (6) și (8) – (10) aplicându-se în mod corespunzător”, a scris ea.

Olivia Steer îndeamnă cetățenii să se adrese justiției, invocând un articol cu titlul: „PRECEDENT/ Tribunalul Administrativ din Praga a declarat ilegale limitările decise ca urmare a pandemiei de coronavirus, Guvernul ceh a abolit în decurs de câteva ore toate îngrădirile’. 

Olivia Steer spune că măsurile prin care autoritățile pedepsesc cetățenii care ies fără declarație sau motiv bine întemeiat din casă este un „genocid’, vedeta explicând definiția acestui cuvânt, într-o postare pe pagina ei, în calitate de licențiată în drept. 

Întrebată de cineva dacă „mai avem drepturi’, Olivia a răspuns: „Sigur ca avem si ar fi bine sa ni le și exercitam. Altfel, renuntind la drepturi, renuntam la libertate’.

Declarații extrem de controversate ale Oliviei Steer

Nu este prima dată când vedeta folosește cuvântul genocid. Ea l-a invocat vorbind despre medicii oncologi, care supun pacienții bolnavi de cancer la tratamente de chimioterapie și radioterapie. 

„Va veni curând o zi în care toți oncologii care au prescris radioterapie și chimioterapie vor fi condamnați pentru genocid’, a scris ea, la vremea respectiă. 

De altfel, nu este pentru prima dată când Olivia Steer crează isterie în mediul virtual. Olivia Steer s-a declarat public împotriva vaccinării și a mamografiilor.

Vedeta TV a stârnit valuri de critici din partea internauților și cu un text profund homofob, în contextul referendumului pentru familie, declarându-se complet împotriva adopțiilor făcute de cuplurile homosexuale.

Tot ea a fost cea care a declarat că rujeola nu există, în timp statisticile spuneau contrariul, determinând o reacție furioasă din partea internauților și specialiștilor. scrie viva.ro