CALENDAR ORTODOX 3 MAI 2020. Ce mare sfânt făcător de minuni este prăznuit..

CALENDAR ORTODOX 3 MAI 2020. Ziua de azi este marcată cu cruce neagră în calendarul ortodox. Azi prăznuim un mare sfânt al creştinătăţii, născut pe teritoriul României, mare făcător de minuni încă din

timpul vieţii. El avea puterea de a alunga duhurile necurate din oameni şi îi citea cu uşurinţă pe cei ce veneau înaintea lui, spunându-le atât păcatele lor, cât şi pe cele ale înaintaşilor lor.

Calendar ortodox 3 mai 2020. Cruce neagră în calendartimpul vieţii. El avea puterea de a alunga duhurile necurate din oameni şi îi citea cu uşurinţă pe cei ce veneau înaintea lui, spunându-le atât păcatele lor, cât şi pe cele ale înaintaşilor lor.

Calendar ortodox 3 mai 2020. Atenție! Este cruce neagră în calendar. În această zi îi pomenim pe Sfântul Irodion de la Lainici, Sfinții Mucenici Timotei și Mavra; Sfinții Mucenici Diodor și Rodopian; Sfântului Cuvios Petru, Episcopul Argosului, Sfinților douăzeci și șapte de mucenici; Sfântului Cuvios Teodosie, egumenul Lavrei Grotelor din Kiev.

Viața Sfântului Cuvios Irodion

S-a născut în anul 1821 în București. A primit la botez numele de Ioan. La 20 de ani devine frate în Mânăstirea Cernica. Pe data de 3 decembrie 1846 primește îngerescul chip al călugăriei sub numele de Irodin.

În anul 1850, toamna, starețul Calinic este hirotonit spiscop la Râmnicu Vâșcea. Acesta a luat cu el câțiva dintre călugării de la mânăstire, printre care și pe Irodion. În anul 1854 îl numește stareț al schitului Lainici. Timp de 41 de ani a păstorit, cu mici pauze între anii 1854-1900. După ce duhovnicul trece în cele sfinte, Irodion trece și el din ucenic șa duhovnic al Sfântului Calinic. A trecut la cele veșnice pe 3 mai 1900.

7 ani mai târziu, starețul Teodosie Popescu cere episcopului Râmnicului să-l dezgroape pe Irodion. După ce i-au făcut slujba înmormântării l-au pus la loc în pământ. La mormântul său se făceau minuni. Duhurile rele se alungau și demonizații se vindacau. Părintele Visarion Toia a dezgropat moaștele a doua oară în anul 1930. A pus moaștele într-un sicriu mai mic. A săpat o groapă mai mică sub groapa mare în care fusese pus până atunci. A pus acolo micul sicriu cu osămintele Sfântului Irodion peste care a pus pământ. În groapa normală care a rămas a pus trupul unui alt părinte pentru a induce în eroare căutătorii de moaște. Toate acestea le-a făcut fără ca nimeni să știe.

În data de 8 aprilie 2009, IPS Părintele Irineu, Mitropolit al Olteniei a primit binecuvântarea de la Preafericitul Daniel să găsească moaștele Cuviosului Irodion. Acesta le-a redescoperit pe 10 aprilie. Moaștele sale au fost așezate într-o raclă de argint.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat în cadrul ședinței din data de 29 octombrie 2010 trecerea Cuviosului Irodion în rândul Sfinților. Ziua sa de prăznuire fiind pe 3 mai, data trecerii sale la Domnul. scrie redactia.ro