Marcel Vela anunță că declarația pe proprie răspundere ar putea să nu dispară de tot: „Noi ne dorim să nu aibă nimeni nevoie”

Deși Klaus Iohannis a anunțat, astăzi, eliminarea delcarației pe proprie răspundere odată cu ridicarea stării de urgență,

ministrul de Interne este mai rezervat și spune că ar putea rămâne valabilă în anumite zone.

Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunțat că eliminarea declarației pe proprie răspundere este mai mult o dorință și că ar putea să rămână în vigoare în zonele carantinate și cu risc ridicat.

Ce spune Vela despre declarația pe proprie răspundere

Potrivit ministrului de Interne, zilele care ne separă de data de 15 mai, cea în care România va ieși de sub stare de urgență și

va intra în stare de alertă, sunt cruciale. Dacă va exista o explozie a numărului de îmbolnăviri, lucrurile se pot schimba total, inclusiv atunci când vine vorba de declarația pe proprie răspundere.

„Noi ne dorim să nu aibă nimeni nevoie de declarații, în măsura în care trendul va fi descendent, la cazurile din

statistica medicală și vom fi încă două săptămâni la fel de responsabili”, a spus Marcel Vela, la Antena 3.

„Mai sunt două săptămâni până la această decizie și ne dorim toți din tot sufletul să nu fie o explozie de cazuri care

să pună în pericol perspectiva optimistă la care ne gândim cu toții și dl Președinte și Guvernul, și dumneavoastră presa și cetățenii.”

Vela a mai spus că discuțiile despre declarații vizează păstrarea acestora numai în zonele carantinate, unde pericolul este ridicat.

„Noi avem în analiză și dorim să nu mai fie declarații decât în zonele carantinate”, a mai precizat ministrul de Interne. scrie spynews.ro