Andreea Berecleanu, mesaj pentru toti parintii din Romania: Ce semeni aia vei culege

Fosta prezentatoare de la Observator a postat un mesaj emotionant pentru toti parintii. Decalogul a fost postat atat pe Instagram cat si pe Facebook, primind mii de aprecieri.

Decalogul Andreeai Berecleanu:

„Am postat ieri pe pagina mea de Instagram acest decalog pentru parinti. Si am primit multe reactii de apreciere. E normal, chiar daca multi dintre noi credem si chiar stim ce scrie mai jos, e bine sa nu uitam nicio clipa. Le impartasesc si aici, cu mare drag. Acum stam mult cu copiii nostri, le suntem alaturi si ne sunt alaturi, sa fim fericiti cu aceste clipe, zile, luni.

Cum sa iubesti un copil: 10 principii ale celebrului educator Janusz Korczak

1. Nu astepta de la copilul tau ca va fi ca tine, sau cum iti doresti tu sa fie. Ajuta-l sa devina el insusi.

2. Nu cere de la copil rasplata pentru tot ce ai facut pentru el. I-ai daruit viata, cum ar putea sa te multumeasca? El va darui viata altcuiva, iar aceasta este o lege ireversibila de recunostinta.

3. Nu demonstra nemultumirile tale asupra propriului copil, pentru a nu-ti manca amarul la batranete. Caci, ce semeni aia vei culege.

4. Nu aborda problemele copilului cu superioritate. Viata e oferita fiecaruia dupa puteri, fii sigur, viata poate fi dificila pentru el, nu mai putin decat pentru tine, ba poate si mai mult caci nu are experienta.

5. Nu-l umili!

6. Nu uita, cele mai importante intalniri sunt intalnirile cu copiii nostri. Ofera-i atentia maxima — nu stii niciodata pe cine poti intalni in propriul copil.

7. Nu te chinui, daca nu poti face totul pentru copilul tau, dar tine minte: pentru copil nu s-a facut suficient, in cazul in care nu s-a facut tot posibilul.

8. Copilul nu e tiran, care iti monitorizeaza intreaga viata, nu doar carne si sange. E cana pretioasa, pe care viata ti-a oferit-o pentru a pastra si dezvolta focul creativ din ea. Aceasta iubire nelimitata a mamei si a tatalui la care va creste nu „al nostru” sau „al meu” copil, dar un suflet.

9. Invata sa iubesti un copil strain. Niciodata nu te comporta cu unul strain cum nu ti-ai dori sa se comporte ceilalti cu propriul tau copil.

10. Iubeste-ti copilul in orice ipostaza — netalentat, ghinionist, adult. Vorbind cu el, fii fericit fiindca copilul e o sarbatoare, care inca se desfasoara in viata ta”, a scris fosta prezentatoare pe pagina de Facebook. scrie fabricatinromania