Unde este obligatoriu să purtăm masca de protecție. Precizările lui Raed Arafat

România a ieșit oficial din starea de urgență, iar începând de vineri, 15 mai, a devenit obligatoriu să purtăm masca de protecție.

Unde este obligatoriu să purtăm masca de protecție

În urmă cu trei zile, președintele Klaus Iohannis a anunțat că principala măsură luată pentru starea de alertă este obligativitatea purtării măștii de protecție în aanumite condiții.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, care ocupă și funcția de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a detaliat, joi seară, ce înseamnă această măsură.

”Începând cu 15 mai, în spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă şi în alte spaţii închise se instituie obligativitatea purtării măştii, astfel încât nasul şi gura să fie acoperite”, a spus Arafat.

Angajații trebuie să schimbe masca la patru ore

Medicul Virgil Musta oferă o serie de sfaturi privind utilizarea corectă a măștilor și a mănușilor. Nu toată lumea cunoaște regulile prin care aceste echipamente pot fi purtate în următoarea perioadă.

Șeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa avertizează populația că nu toate măștile aflate în comerț protejează împotriva coronavirusului. Mai mult, unii producători încearcă să plaseze pe piață aceste produse pentru a scăpa de ele, nu pentru că ar fi utile.

Masca de protecție va deveni un accesoriu tot mai des întâlnit în România, dar angajații din unitățile comerciale

vor fi nevoiți să o poate tot timpul la locul de muncă și să o schimbe la o distanță de patru ore.

Medicii din Japonia se tem că oamenii vor avea foarte mult de suferit în această vară, în condițiile în care purtatul

unei măști de protecție pe caniculă poate provoca dificultăți de respirație și deshidratare.

Un grup de cercetători au realizat un studiu prin care arată cât de importantă este purtarea măștii și cât de mult ar scădea rata infectării cu coronavirus dacă oamenii ar folosi acest accesoriu. scrie fanatik.ro