Raed Arafat, semnal de alarmă pentru români: „Cine încalcă regulile, Poliția va lua măsuri. Inclusiv să dea amendă”. Avertismentul făcut de șeful DSU

Șeful DSU, Raed Arafat, a adresat un semnal de alarmă către cetățeni. Printre altele, oficialul le-a transmis cetățenilor

să ia foarte în serios această relaxare și să dea dovadă de multă responsabilitate. În caz contrar, este posibil ca să se înregistreze o creștere a cazurilor de corornavirus.

Raed Arafat a transmis încă o dată faptul că masca de protecție este o măsură obligatorie, la fel și distanțarea socială. Potrivit spuselor sale, modul în care ne comportăm în această perioadă este foarte important, deoarece, deși ne aflăm pe o pantă ușor descendentă, lucrurile se pot înrăutăți.

„Subliniem faptul că asta nu înseamnă să nu respectăm regulile, masca trebuie să devină obligatorie, distanțarea socială. Modul în care conviețuim cu virusul acum este important. Trebuie să fim foarte responsabili.

Este o ușoară pantă descendentă. Știm că situația este sub control. Dar asta nu garantează că numărul cazurilor nu poate crește.”, a declarat șeful DSU la un post de radio.

În continuare, Raed Arafat le-a transmis oamenilor că există informații neverificate care pot îi pot induce în eroare. Acestea pot creea un adevărat haos și au intenția de a face populație să nu respecte regulile.

„Cei care răspândesc informații neverificate vor să creeze derută, să creeze nesiguranță, să scadă încrederea oamenilor în autorități, să creeze un oarecare haos. Cine pune astfel de mesaj, intenția lui este ca populația să nu respecte regulile. Că amendăm, că nu amendăm, populația trebuie să înțeleagă că este pentru interesul ei respectarea regulilor”, a continuat Arafat.

Totodată, șeful DSU a spus că mesajele de acest tip ce se află pe rețelele de socializare trebuie să fie ignorate, pentru a nu induce derută. Tot el a transmis că cineva încalcă regulile va fi sancționat de către Poliție, inclusiv cu amendă.

„Astfel de mesaje de pe rețelele de socializare trebuie să fie ignorate. Cine încalcă regulile, poliția va lua măsuri. Inclusiv să dea amendă. Știu că e o problemă legislativă. Dar există soluții pentru a se lua măsuri”, a transmis Raed Arafat.

În încheiere, Raed Arafat i-a rugat pe cetățeni să dea dovadă de responsabilitate în următoarele două săptămâni și să înțeleagă că măsurile de relaxare sunt limitate la acest moment.

„Haideți ca în următoarele două săptămâni să fim liniștiți, să nu venim cu prea multe explicații și interpretări cum că putem merge la mare să facem turism. Nu ăsta este scopul. Când vorbim despre o drumeție, e vorba să

mergem cu mașina undeva aproape, ne plimbăm, mergem la pescuit, mergem să alergăm. Nu am deschis drumurile la mare și la munte ca să meargă toată lumea. Să înțelegem că măsurile de relaxare sunt limitate la acest moment.”, a spus Arafat. scrie spynews.ro