Marcel Vela, anunt de ultim moment: Vom deschide inca cinci puncte de frontiera

Marcel Vela, Ministrul de Interne a mers in control la vama Nadlac, unde a avut o discutie cu omologul ungar, In urma discutie,

Vela a anuntat noi masuri pentru reducerea aglomeratiei la frontiera. El a mai spus ca totul s-a intamplat din cauza restrictiilor Ungariei.

„Tranzitul se face intre ora 21 si ora 13. In acest interval se poate traversa Ungaria. In afara intervalului, se stationeaza”, a spus Marcel Vela.

Ministrul a confirmat ca blocajele din vama Nadlac sunt din cauza restrictiilor de circulatie de pe teritoriul Ungariei.

Vela a anuntat ca vor fi implementate doua noi masuri. „Maine dimineata, sefii Politiei de Frontiera din Romania si

Ungaria se vor intalni sa creioneze toate aceste situatii pe care dorim sa le implementam. Dupa aceasta discutie, masurile vor fi implementate imediat”, a anuntat ministrul de Interne.

Prima masura prevede deschiderea a inca cinci noi puncte de frontiera

„Tranzitul de autoturisme se va face pe mai multe intrari: Nadlac 1 si 2, Varsand, Bors si Petea. De maine, se va face si prin Cenad, Turnu, Salonta, Valea lui Mihai si Urziceni. Fluxul de autoturisme se

poate bifurca pe zece directii pentru a scadea presiunea din Nadlac 1 si 2.”, a declarat Vela.

Traseu dedicat pentru transportul de persoane va fi deschis 24 de ore din 24

„Ieri, s-a decis ca este permis si transportul de persoane in zona internationala. Coroborat cu faptul ca, pe analizele noastre, daca se decide acest transport, va scadea presiune pe autoturisme.

Aceasta solicitare a fost acceptata de

Ministrul de Interne din Ungaria, de a stabili un culoar doar pentru autocare si microbuze, deschis 24 din 24 de ore.”, a spus Marcel Vela.

„Ungaria are reguli foarte stricte si serioase,

ce nu se vor schimba de pe o zi pe alta prentru ca avem noi presiune in vami.”, a mai declarat ministrul. scrie fabricatinromania