FIUL UNUI PACIENT UCIS DE COVID-19 LA GALAȚI ACUZĂ MEDICII CĂ ASCUND CAUZELE DECESULUI ȘI… ”TATĂL MEU A MURIT CA UN CÂINE!”

Petrișor Chiru, fiul unui pacient ucis de COVID-19 la Galați, acuză medicii că ascund cauzele decesului, motiv pentru care solicită, disperat, ajutor prin intermediul CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România.

Bărbatul vrea doar să afle adevăratele cauze pentru care tatăl lui s-a stins din viață. Recent, medicii de la Spitalul General CF Galați i-au refuzat cererea. Atenție, urmează un document-bombă.

Pe 30 aprilie, CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România v-a prezentat mărturiile zguduitoare ale fiului unui pacient din Galați, mort de COVID-19 după ce a luat virusul din azilul “Sfântul Ilie”.

La momentul respectiv, Petrișor Chiru avea anumite semne de întrebare cu privire la datele referitoare la decesul tatălui său, pe care le-a aflat de la Grupul de Comunicare Strategică.

“Nu mi s-a părut în regulă nici declarația oficială care este pe site, la DSP. Pacientul 511, testat în data de 7 aprilie, confirmat pozitiv pe 8 aprilie… Păi pe 6 și 7 aprilie nu s-au făcut recoltări!

Singurele zile în care s-au făcut recoltări la azil au fost 3, 4 și 5 aprilie, când a izbucnit focarul. Pe 6 și 7 aprilie nu a mai intrat nimeni acolo. Bănuiesc că vor să arate că ce bine s-au mișcat, că într-o zi au dat rezultatul. Nu este adevărat”, ne-a declarat bărbatul.

Plecat cu munca în Germania, Petrișor Chiru și-a lăsat soția să se intereseze la azil de tatăl lui

“Vă informăm că…”

După ce a terminat carantina, Petrișor Chiru a căutat să afle adevărul pentru care părintele lui s-a stins din viață. Primul pas pe care l-a făcut a fost să trimită o adresă oficială către Spitalul General CF Galați,

unde tatăl său și-a dat ultima suflare. Răspunsul pe care l-a primit este halucinant. Nu poate avea sub nicio formă acces la documente, deși este rudă de gradul 1 cu decedatul.

Spitalul General CF Galați, cu sediul în loc. Galați, Str. Alexandru Moruzzi nr. 5-7, reprezentată legal prin Ec. Carmen Adriana Șerbănescu – manager, ca urmare a cererii dumneavoastră înregistrată sub numărul 4966/08/05.2020, prin prezenta vă comunicăm că nu putem da

curs favorabil solicitării dumneavoastră de a vă comunica documentele medicale solicitate, ale pacientului Chiru …. care a beneficiat de serviciile medicale ale Spitalului General CF Galați în perioada 8.04.2020 – 22.04.2020, motivat de faptul că toate informațiile

privind starea pacientului, rezultatele investigațiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul și datele personale sunt confidențiale

chiar și după decesul acestuia, conform dispozițiilor art. 21 din Legea 46/2003 cu modificările și completările ulterioare”, a fost răspunsul incredibil primit de Petrișor Chiru.

coronavirus
Petrișor Chiru a încercat în zadar să afle de ce i-a murit tatăl

“Doar presa a mai rămas suportul nostru!”

Ce este asa grav în a afla și noi adevărul? Ce este de ascuns? Doar întreb… Doar presa a rămas suportul nostru! Pe lângă faptul că au murit ca niște câini, au fost îngropați ca niște câini, cu hainele alea ponosite,

vai de capul lor, care erau la azil, că ei nu mai erau schimbați… Cu hainele alea, băgați în saci și închiși, fără să-i vedem”, ne-a mai declarat revoltat bărbatul.

Ulterior, tatăl lui Petrișor Chiru a fost transportat la Spitalul CFR, unde și-a găsit sfârșitul pe 22 aprilie. Până atunci, bărbatul,

aflat în Germania, a încercat în zadar să afle care este starea reală de sănătate a părintelui său, infectat cu COVID-19. Într-un final, a fost informat că bătrânul a decedat și că familia trebuie urgent să-i ridice corpul.

Cum a aflat că i-a murit tatăl

În jurul orei 22 a venit izoleta, a fost luat de la cămin și transferat la Spitalul CFR, care e suport COVID-19. Și apoi a început chinul. Nu aveam cu cine lua legătura, centrala nu funcționează sâmbătă și duminică, între timp a venit și Paștele, au fost acele patru zile libere.

Marți, când am sunat, mi s-a spus scurt: pacientul este stabil, este intubat și așteptăm evoluția. Am înțeles că acesta este răspunsul pe care îl primesc toți, de la orice spital.

O singură dată aveam voie să sunăm la spital. Miercuri dimineață, la ora 4.30, ora Germaniei, am fost sunat de către o doamnă

doctor și mi s-a spus că tatăl meu e decedat. Am întrebat care sunt procedurile și mi s-a spus că cineva trebuie să se ocupe urgent pentru că nu au voie să-l țină mai mult de 24 de ore”, a mai precizat bărbatul. scrie cancan.ro