ULTIMA ORA: Autopsia lui Michael Jackson, publicata la zece ani de la disparitia artistului. Documentele contin detalii cutremuratoare

La apogeul carierei, Jackson era imaginea puterii si a sanatatii fiind capabil sa execute miscari complicate aparent fara sa faca prea mare efort.

In momentul mortii, in iunie, 2009, corpul sau abia mai cantarea 50 de kilograme si era afectat de interventii chirurgicale si medicamente ca si de ceea ce parea o lupta cu anorexia.

Documentele date publicitatii arata ca Michael Jackson, in varsta de 50 de ani nu avea in stomac in momentul decesului decat medicamente partial dizolvate. Soldurile, incheieturile si umerii cantaretului

erau acoperiti de urme de injectii atribuite administrarii de analgezice de catre medicul sau. Buzele lui Jackson erau tatuate

cu roz iar sprancenele, cu negru, in timp ce partea superioara a fruntii era colorata incat sa mascheze marginea perucii.

Vedeta avea vanatai suspecte pe genunchi si pe gambe si prezenta taieturi pe spate, urme ale unei caderi recente. Corpul era presarat cu zone de piele mai deschise si altele mai inchise la culoare,

lucru care confirma o afectiune de pigmentare, vitiligo. Cel mai tulburator element pare sa fi fost faptul ca parul ondulat care ii ajungea pana la umeri s-a descoperit ca era o peruca lipita de scalpul artistului.

Sub peruca, arata documentele date acum publicitatii, Michael Jackson era complet chel, cu exceptia unor zone de puf roz. „Era doar piele si os, parul ii cazuse si nu manca mai nimic, in afara pastilelor, atunci cand a murit”, a explicat unul dintre apropiatii cantaretului potrivit mediafax.ro.

Se crede ca Jackson a inceput sa poarte peruca dupa ce parul i-a fost afectat de un incendiu, in timp ce filma o reclama pentru

Pepsi, in 1984. In urma accidentului, starul a fost transportat de brancardieri si imaginile din acel moment aratau o zona a capului pe care parul era inlocuit cu o rana profunda.

Accidentul este considerat si momentul in care a debutat dependenta artistului pentru analgezice.

Medicii i-au prescris medicamente puternice pentru a face fata durerilor provocate de arsura si cantaretul a ramas dependent

de substante pana in momentul mortii. Fratele artistului, Tito a afirmat: „Lua medicamente pentru dureri din cauza arsurilor si evident ca a dezvoltat un fel de dependenta fata de ele”.

Michael Jackson a murit la varsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, in urma unei intoxicatii grave cu propofol,

un anestezic puternic utilizat in spitale, pe care starul il folosea la domiciliu ca somnifer,

cu complicitatea medicului Conrad Murray, in perioada in care artistul american se afla la Los Angeles si efectua

repetitii intense pentru ultimul sau turneu din cariera, intitulat „This Is It Tour”, care ar fi trebuit sa debuteze in iulie 2009 la Londra.

Medicul personal al cantaretului, Conrad Murray, a fost gasit vinovat de omucidere involuntara si a fost condamnat la patru ani de inchisoare.

El a fost eliberat in octombrie 2013, dupa ce a petrecut aproape doi ani in inchisoare. scrie fabricatinromania