România urmează să găzduiască primul centru de agrometeorologie din lume. Anunțul făcut de ANM

România urmează să găzduiască primul centru de agrometeorologie din lume. Este vorba despre un proiect din fonduri europene, al cărui valoare depășește două milioane de euro cu finalizare estimată peste trei ani.

România este unică în lume! Nimeni nu mai are așa ceva. Anunțul făcut de ANM

„Suntem prima țară din lume care va găzdui un centru de agrometeorologie la nivel mondial, acest centru fiind pentru regiunea 6 a Organizației Meteorologice Mondiale Europa.

Am fost desemnați și /…/ pentru a realiza legătura între domeniul agrometeorologiei și securitatea alimentară, luând în considerare impactul extremelor climatice asupra agriculturii”, a spus Elena Mateescu.

Cine sunt beneficiarii centrului de Agrometeorologie

În ceea ce privește beneficiarii, fermierii români și europeni vor fi cei care se vor bucura în viitor de informațiile strânse de experții unui centru de agrometeorologie, care va fi găzduit de România.

Totodată, prin acest proiect se continuă dezvoltarea sistemului naţional de monitorizare şi avertizare a fenomenelor meteorologice periculoase pentru asigurarea protecţiei vieţii şi a bunurilor materiale.

Astfel, se urmăreşte reducerea efectelor şi a pagubelor asupra populaţiei cauzate de fenomenele naturale asociate principalelor riscuri accentuate de schimbările climatice, în principal de inundaţii şi eroziune costieră. scrie: Capital