Infirmiere infectate au refuzat sa aiba grija de copiii internati: „Au zis ca sunt…”

Cinci infirmiere si opt copii de la centrul de handicap din Targu Jiu au ajuns la spitalul Covid din Targu-Carbunesti

Acestia au fost testati pozitiv pentru coronavirus, iar infirmierelor li s-a propus sa stea in aceleasi saloane cu copiii infectati ca sa fie in permanenta cineva cu acestia.

Femeile au refuzat, asa ca spitalul va trebui sa aloce mai multe asistente si infirmiere care sa aiba grija de copii in fiecare clipa, mai ales ca este vorba de copii cu nevoi speciale.

Infirmierele infectate din Tg Jiu au refuzat sa aiba grija de copiii internati: „Au zis ca sunt paciente”
Cel mai mic dintre copiii infectati are doar doua luni. In total, opt copii din centrul din Debarcader au fost infectati cu Covid 19 si au ajuns la spitalul din Targu-Carbunesti. Tot acolo au fost duse si cele cinci infirmiere, infectate si ele. „Au ajuns cei opt copii.

Sunt internati in Sectia de Pediatrie. In saloanele cu acesti copii, sa fie introduse si cele trei infirmiere care erau internate la noi. Am zis ca e foarte bine, copiii le cunosc, stim situatia exacta a fiecaruia. Apoi am inteles ca doamnele respective nu au dorit pentru ca, poate pe buna dreptate, dumnealor au zis ca sunt paciente”, a spus directorul spitalului, Constantin Tirziu, la Tele3.

Directorul Protectiei Copilului Gorj a propus chiar ca infirmierele sa fie in aceleasi saloane cu copiii infectati mai ales ca ii cunosc pe acestia si pot sa-i si supravegheze, dar femeile au refuzat acest lucru. „Nu s-a pus problema de personal. S-a pus problema de cineva care sa stea cu acesti copii, care stiau ce sa faca cu ei. Personalul din Pediatrie e de ingrijiri.

Nu pot sa le oblig sa stea 24 din 24 cu acesti copii. Unul dintre copii este mic. Ar necesita prezenta continua a unui personal de ingrijiri langa el. Si doamna infirmiera spunea ca mai e un copil mai cu probleme, ca nici la DGASPC, la centru, nu prea era cuminte in centru si orice fereastra ar putea sa o escaladeze in orice moment”, a mai explicat Tirziu. scrie pandurul.ro