Cine sunt persoanele din Reteag, victimele accidentului cumplit din Italia

O tragedie s-a abătut asupra unei familii din Reteag, comuna Petru Rareș din Bistrița-Nsăud. Este vorba de familia Ciurar, care face parte din comunitatea de romi din localitate. Doi copii, din care o fetiță de doar 10 luni, împreună cu bunicii lor paterni au murit pe loc în urma unui accident petrecut pe autostrada A1 din Italia, între Arezzo și Monte San Savin.

Aceștia călătoreau într-un Volkswagen Sharan și au intrat într-un camion care staționa. Sora geamănă a fetiței de 10 luni, împreună cu un copil de 13 ani, dar și părinții copiilor, au fost transportați la spital. Acum, oamenii din comunitatea de Reteag, membri ai unei confesiuni religioase, se roagă pentru ei și le transmit condoleanțe, dar și mesaje de încurajare.

Familia Ciurar se afla în Italia la muncă, la cules de mere. Conform primarului comunei, Vasile Cocoș, toți cei din familie erau oameni foarte decenți și muncitori (Sursa:  www.observatorbn.ro).

Accidentul a avut loc pe autostrada A1, între Arezzo şi Monte San Savino. Maşina în care se aflau opt români – patru copii, însoţiţi de părinţi şi de bunicii din partea tatălui, scrie La Reppublica. Cei doi copii, un bebeluş de 10 luni şi un băiat de 10 ani, şi bunicii lor, au murit în accident.

Maşina în care se aflau românii s-a ciocnit de un TIR, iar apoi s-a izbit de un alt autoturism. Poliţia nu a putut stabili încă cauza accidentului. La volan se afla tatăl.

Pe lângă părinţi, la spital au ajuns şi ceilalţi doi copii ai familiei, de 8 şi 13 ani. Autostrada a fost închisă timp de ore bune, în urma accidentului.

Un Volkswagen Sharan, în care se aflau opt persoane, patru adulţi şi patru copii, toţi de naţionalitate română, a lovit violent, din spate, un camion staţionat.

Patru dintre ei au murit pe loc, doi copii în vârstă de 10 luni şi 10 ani şi bunicii lor, doi dintre copii, de 8 luni şi 13 ani, au fost transportaţi cu elicopterul, în stare gravă, la spital, la fel şi mama copiilor. scrie fanatik