Costin Mărculescu, condus pe ultimul drum! Câți bani au strâns prietenii lui pentru înmormântare

Costin Mărculescu va fi înmormântat sâmbătă, 13 iunie, la cimitirul Reînvierea. Actorul își va dormi somnul de veci alături de mama și bunica lui.

La capela de la biserica “Sfântul Gheorghe Nou” din Capitală a început de dimineață slujba de înmormântare a lui Costin Mărculescu. Sicriul cu trupul neînsuflețit al acestuia a fost acoperit și scos din biserică.

Prietenii lui Costin Mărculescu au venit să îi aducă un ultim omagiu și au strâns o sumă consistentă, pentru ca înmormântarea lui să fie una fastuoasă, așa cum și-a dorit.

Costin Mărculescu, condus pe ultimul drum de prieteni
‘Țin minte că se minuna la înmormântarea Stelei Popescu. Se uita la știri și spunea că așa și-ar dori să fie și la el, să vină puzderie de lume. Îmi spunea că este un gest suprem de noblețe să fii iubit chiar și după moarte, că asta însemnă că nu ai trecut degeaba prin viață.

Din păcate, datorită stării de alertă din cauza pandemiei, nu ne vom putea strânge mulți. Ultimii zece ani din viața lui nu au fost deloc așa cum și-a dorit el și iată că nici măcar nu va avea parte de înmormântarea pe care și-ar fi dorit-o’, a mărturisit un apropiat de-al lui Costin Mărculescu pentru Impact.ro.

Printre cei care au ajuns la biserică se numără Oana Roman, Mara Bănică, Pepe, Luis Lazarus și mulți alții. Cu toții au adus coroane de flori impresionante pe care au scris mesaje cutremurătoare de adio, pentru bunul lor prieten.

Tatăl lui Costin Mărculescu trăiește
Singurele rude ale lui Costin mai erau tatăl lui, în vârstă de 82 de ani, și sora, Minerva. Familia actorului trăia modest, iar moartea acestuia a picat ca un trăsnet pentru ei. Pentru că nu dispuneau de bani pentru înmormântare, amicii lui Costin Mărculescu au decis să ajute familia lui și au făcut chetă.

‘S-au strâns peste 5.000 lei până acum, dar vom ajunge, cu siguranță, la 10.000 lei. A donat Pepe, a dat Mara Bănică, Mitoșeru, mai mulți. Fiecare cât a avut. Familia lui Costin este modestă și cu bun simț, nu ar avea niciodată curaj să ceară un leu. Până acum, ei au cumpărat totul, s-au ocupat de tot. Din banii de la noi ziceau că vor să mai plătească din datoriile lui Costin de la întreținere, de la utilități. Momentan nu le stă capul la nimic, vă dați seama’, au mai declarat apropiații lui.