Raed Arafat, prima reacție după creșterea numărului de cazuri COVID-19! „Era de aşteptat că măsurile de relaxare să ducă la astfel de situaţie”

Raed Arafat a oferit o primă reacție după creșterea numărului de cazuri COVID-19! Astfel, secretarul de stat crede că situaţia infecţiilor cu SARS-COV2 şi, în mod deosebit, numărul cazurilor active s-au deteriorat în ultimele zile, ca efect al măsurilor de relaxare.

Raed Arafat, prima reacție după creșterea numărului de cazuri COVID-19!

Mai mult de atât, Arafat a tras și un semnal de alarmă și a afirmat că ”depinde de noi dacă creşterea se va menţine sub control sau nu”.

”Din graficile de mai jos se vede clar cum, în ultimele zile, situaţia infecţiilor cu SARS-COV2 şi în mod deosebit numărul cazurilor active s-a deteriorat.

„Era de aşteptat că măsurile de relaxare să ducă la astfel de situaţie”

Graficul arată cum numărul cazurilor active începe să crească după o perioada mai lungă de scădere continuă.

Era de aşteptat că măsurile de relaxare să ducă la astfel de situaţie însă depinde de noi dacă creşterea se va menţine sub control sau nu”, a scris Raed Arafat pe o rețea de socializare, în timp ce a postat și câteva grafice.

Secretarul de stat a mai transmis că regulile de distanţare şi igienă trebuie respectate. ”Nu vă lăsaţi influenţaţi de părerile neavizate şi de dezinformările din mediul reţelelor de socializare”, a mai scris Arafat.

Vă readucem aminte că Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 275 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în România, bilanţul ajungând la 21.679 S-au înregistrat şi 14 noi decese, numărul total fiind de 1.394

”În intervalul 12.06.2020 (10:00) – 13.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 14 decese (5 bărbaţi şi 9 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Bucureşti, Suceava şi Vrancea.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 3 deces la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 4 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi”, a mai transmis GCS. scrie fanatik