S-a stins Alexandru Gibea, primul politist roman, dupa ce s-a infectat cu noul virus. Avea 49 de ani

Politistul din cadrul IPJ Olt, care a fost infectat cu noul coronavirus, a pierdut lupta cu bola, sambata, 13 iunie.

Conform informatiilor transmise de Sindicatul Europol, este vorba despre Alexandru Gibea, seful Postului de Politie Ipotesti, Sectia 4 Politie Rurala Coteana.

Politistul avea 49 ani si a ajuns la Spitalul Slatina in data de 28 mai, dupa care, in 30 mai a fost transferat la Spitalul Caracal.

In urma cu cateva zile, politistul a fost transferat la Bucuresti dupa ce starea de sanatate s-a inrautatit, fiind transportat la Institutul National de Boli Infectioase „Matei Bals” la Terapie Intensiva.

In seara zilei de 13 iunie, politistul a pierdut lupta cu boala din cauza complicatiilor aparute.

”Colegul nostru fusese confirmat cu noul coronavirus alaturi de ajutorul sau, iar la o zi distanta, a fost testat pozitiv si

un alt coleg din cadrul Postului de Politie Brebeni, cu care efectuase actiuni comune. Ulterior, a fost confirmata cu coronavirus si sotia si fiica acestuia, cat si sotia ajutorului sefului de post din Ipotesti.

Aceasta nu poate fi decat o dovada destul de clara ca politistii, prin natura misiunilor pe care le desfasoara, sunt expusi la a fi infectati cu acest tip de virus, in timp ce MAI incearca sa ascunda cifrele cu politisti infectati, aceste informatii nefiind date publicitatii.

Mai mult decat atat, pe langa gradul mare de expunere, politistii nu au fost luati in seama pentru acordarea

”stimulentului de risc” alaturi de celelalte categorii aflate in prima linie.” – este mesajul Sindicatului Europol. scrie fabricatinromania