Anunt de la Guvern. Cat mai stam in starea de alerta

Intrebarea care sta pe buzele romanilor. Cu cat se va prelungi starea de alerta? Din cauza cresterii numarului de cazuri, chiar si opozitia incepe sa se razgandeasca. Starea de alerta este posibil sa fie  prelungita de miercuri, dar nu pentru o luna intreaga.

Saptamana trecuta, reprezentantii PSD spuneau ca nu vor da vot pentru prelungirea starii de alerta, dar acum lucrurile au aluat o noua turnura. Social democratii sunt de acord cu prelungirea starii de alerta, cu unele modificari, si numai pentru 15 zile.

Conditii pentru a vota starea de alerta.

Guvernul sa permita redeschiderea spitalelor pentru bolnavii cronici, dar si bisericile si restaurantele din hoteluri, iar achizitiile publice sa fie facute doar cu licitatie.

Cu cat se prelungeste starea de alerta

Despre prelungirea starii de alerta, social democratii spun ca nu mai vor inca o luna. Pentru masuri suplimentare de relaxare in hoteluri si restaurante au un un proiect de lege separat.

Marcel Ciolacu, presedinte interimar PSD: “De ce un Guvern e de acord ca intr-un spatiu inchis sa se joace pacanele si intr-un alt spatiu inchis sa nu se tina slujbe. Cand un guvern e cu dubla masura, va spun eu, asta e un singur lucru – coruptie”

Ludovic Orban: “Eu m-am saturat de tarantela politica electorala pe care o face PSD. Pun in pericol viata si sanatatea romanilor. Instigarea in a nu respecta regulile, creaza o administratie care impiedica eficienta autoritatilor in actiunea de pazire a cetatenilor”

Ionut Mosteanu, deputat USR: “Vedem ca numarul de noi cazuri este in crestere, sunt cateva focare, trebuie sa dam guvernului posibilitatea sa ia masurile necesare sa nu ne trezim cu un al doilea val al pandemiei. Este o problema foarte serioasa de sanatate publica”

Incepand cu data de 15 iunie suntem intr-o noua etapa de relaxare.

Guvernul va adopta, in sedinta de marti, o noua hotarare de guvern pentru a prelungi starea de alerta, adica mentinerea unor restrictii si cateva masuri de relaxare. scrie fabricatinromania