Numărul de noi cazuri de Covid-19 rămâne foarte ridicat

Pandemia de coronavirus continuă să facă numeroase victime în țara noastră.

Până acum, în România, au fost confirmate 23.080 de cazuri de contaminare cu Covid-19. Dintre persoanele

care au contactat virusul provenit din China, 16.308 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, 1.473 de oameni testați pozitiv cu coronavirus au decedat.

320 de noi cazuri de Covid-19

De asemenea, la secțiile de terapie intensivă, se află acum 178 de bolnavi. Pe teritoriul țării noastre, sunt 1.429 de oameni plasați în carantină instituționalizată. Alți 86.167 se află în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală.Reclama

Până acum, au fost efectuate, la nivelul întregii țări, 597.696 de teste de coronavirus. Oamenii legii au acordat, în ultimele 24 de ore, 141 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 191.750 de lei.

În plus, au fost depistate două infracțiuni de zădărnicire a combaterii bolilor. Fapta respectivă e încadrată și pedepsită de articolul 352 din Codul Penal.

Totodată, 120 de cetățeni au încălcat regula izolării la domiciliu sau cea a carantinei. În consecință, aceștia au fost introduși în carantină instituționalizată pentru o perioadă de două săptămâni, respectiv pentru încă două săptămâni.Reclama

Situația românilor din străinătate

În ceea ce privește cetățenii români aflați în afara țării, au fost confirmate 3.531 de cazuri de infectare. Dintre acestea, cele mai multe infecții au avut loc în Italia, Germania, Spania, Marea Britanie și Franța.

De la izbucnirea pandemiei de coronavirus, 115 români de peste hotare și-au pierdut viața, ca urmare a contaminării cu virusul asiatic. Astfel, 31 au decedat în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie 9 în Spania, 7 în Germania, 2 în Belgia și câte unul în Suedia, Elveția, SUA și Brazilia.

Pe de altă parte, 29 de români din străinătate au fost declarați vindecați. În Germania, au învins boala 9 persoane, în Franța 10, 6 în Japonia, 2 în Indonezia și câte unul în Luxemburg și Tunisia. scrie societatea.ro