Situatie dramatica la inca o unitate sanitara! Ce se intampla la Spitalul „Victor Babes”

Dupa ce ieri Institutul „Matei Bals”, anunta ca nu mai sunt locuri, acum a venit randul Spitalului „Victor Babes”. Medicul Simin Aysel Florescu trage un semnal de alarma ca a crescut numarul pacientilor spitalizati, iar asta va duce la depasirea capacitatii spitalului.

„Ne-am apropiat de capacitatea maxima ca numar de pacienti. Numarul de cazuri in comunitate e din ce in ce mai mare, numarul de cazuri din diverse focare e din ce in ce mai mare, iar asta duce la cresterea numarului de pacienti spitalizati.

In curand vom depasi capacitatea maxima. Nu mai putem acoperi ritmul internare-externare. Numarul celor care vin e din ce in ce mai mare decat al celor pe care ii externam.

Sunt cateva zeci de persoane zilnic.

Trendul numarului de pacienti internati e crescator.

Numarul actual de pacienti e ca in vremurile de la inceputul pandemiei.

Trebuie sa realizam ca acest numar de persane infectate este cauzat de lasarea jos a garzii, nu se mai respecta regulile de baza, daca din ce in ce mai multi nu le respecta, rezultatul se vede.

E un numar constant crescator de oameni care vin, ar trebui sa dea de gandit pentru a lua masuri de responsabilitate individuala.

Sa respectam regulile pe care le tot recitam de milioane de ori de cand a inceput aceasta pandemie, sa nu le consideram derizorii!”, a spus la Digi24 medicul Simin Aysel Florescu.