RALUCA TURCAN, ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ ÎN CEEA CE PRIVEȘTE REDESCHIDEREA ȘCOLILOR

Raluca Turcan a făcut un anunț de ultimă oră în ceea ce privește redeschiderea școlilor. Vicepremierul a format un grup de lucru interministerial la guvern, pentru a discuta despre redeschiderea școlilor şi universităţilor, în siguranță, din luna septembrie.

”La nivelul Guvernului am constituit un grup de lucru pentru a pregăti școlile și universitățile în vederea începerii activităților educaționale din toamnă. Pentru a aduce elevii, studenții și profesorii în siguranță în sălile de cursuri și cămine este nevoie de un efort comun, al mai multor ministere

și instituții ale statului. Ele vor lucra la un plan de redeschidere predictibil și care să ofere răspunsuri la posibilele scenarii de evoluție a virusului COVID-19. La discuții a fost invitată să participe și doamna consilier prezidențial, Ligia Deca.

Alături de ministrul educației, Monica Anisie, și ministrul sănătății, Nelu Tătaru, vom lucra la un ghid de norme și reguli adaptate la contextul școlilor. Împreună cu ministerul dezvoltării și al finanțelor, dar și cu sprijinul ministrului fondurilor europene, Marcel Boloș, vom ajuta autoritățile locale să identifice potențialele probleme din școli și le vom sprijini din punct de vedere financiar și tehnic să pregătească unitățile de învățământ pentru începerea anului școlar.

Ministerul Educației a alocat deja bani pentru îmbunătățirea condițiilor de igienă în școli, construcția de grupuri sanitare noi în peste 370 de școli, au început licitațiile pentru tablete și s-au încheiat parteneriate pentru folosirea platformelor de predare/învățare online.

Avem susținerea președintelui comisiei de învățământ din Camera Deputaților, dl. Sorin Câmpeanu și sprijinul ministerului justiției pentru a pregăti și cadrul legislativ necesar, astfel încât, să avem legi stabile, predictibile, în avantajul sistemului educațional ca întreg. Alături de aparatul de lucru din Guvern și ministere, vom demara în următoarele două săptămâni alte trei întâlniri de lucru cu:

(1) asociații ale comunităților locale;
(2) societatea civilă;
(3) experții din cadrul ministerelor implicate.

E nevoie de o evaluare foarte clară a situației din fiecare școală și, împreună, să găsim cele mai bune soluții pentru fiecare comunitate educațională. Vom fi într-un dialog constant cu toți actorii din sistem pentru a susține dreptul copiilor la o educație de calitate”, a scris vicepremierul Raluca Turcan, joi, pe pagina sa de Facebook.

Coronavirus România, 25 iunie

Potrivit ultimelor informații oferite de INSP, numărul infectărilor de pe teritoriul României cu noul coronavirus a crescut alarmant și a ajuns la 25.286. De la ultima informare s-au înregistrat alte 460 noi cazuri.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.906 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, 1.565 persoane infectate cu COVID-19 au murit. În intervalul 24.06.2020 (10:00) – 25.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 10 decese (7 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Botoșani, Brașov, Constanța, Ialomița, Iași, București și Sibiu.

Dintre acestea, un deces a fost întregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 3 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 decese la o persoană de peste 80 de ani.

Pacienții prezentau comorbidități. scrie cancan