Măsurile propuse de Virgil Musta pentru a scăpa de pandemie. Ce soluții are medicul de la Timișoara

Medicul Virgil Musta a transmis un avertisment cu privire la situația actuală în care ne aflăm, cu numărul de cazuri de coronavirus în continuă creștere și chiar cu un record de îmbolnăviri, anume 460 de cazuri noi înregistrare joi.

Ce crede medicul-salvator de la Timișoara

Medicul care lucrează la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” a atras atenția asupra faptului că numărul de cazuri noi este

cauzat și de necredința oamenilor în această pandemie și în virusul în sine. Sunt mulți cei care cred că COVID-19 nici măcar nu există și nu au ce să pățească.

”Sunt zone în care într-adevar la nivelul perioadei celei mai active din pandemie, în special Bucureşti, Constanţa, Iaşi şi se datorează faptului că oamenii nu vor să creadă că există această pandemie, nu vor să creadă că există risc, nu respectă nimic din regulile relaxării”, a transmis medicul.

În același timp, Virgil Musta a vorbit și despre relaxare, despre care a spus că o putem face doar gradat și cu respectarea tuturor regulilor impuse de autorități, cum ar fi distanțarea socială sau purtarea măștii de protecție.

Eu cred că toată lumea merită această relaxare şi doreşte să aibă această relaxare, dar dacă nu o facem înţelept şi nu o facem gradat, cu respectarea regulilor, nu o să o avem, pentru că, aţi văzut, sunt

situaţii când focare în anumite zone ale ţării în care numărul de cazuri depăşeşte capacitatea spitalelor, ceea ce creează o problemă mare” a declarat medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.Ana de Armas, Ben Affleck Instagram Official

Ce măsuri propune Virgil Musta pentru a scăpa de pandemie

Medicul de la Timișoara care a vindecat zeci de pacienți de virusul care face ravagii la ora actuală în toată lumea, este de părere că și în țara noastră ar trebui să se aplice măsurile din afară, adică ca zonele cu multe cazuri, focarele, să fie izolate de restul țării. Așa riscul de infecție ar fi și mai mic.

“Poate că ar trebui să trecem şi noi, ca alte ţări, la carantinarea şi izolarea acestor focare, iar restul să îşi desfăşoare activitatea şi să continue relaxarea, pentru că atât din punct de vedere economic, cât şi din punct de vedere al psihicului nostru, social este foarte important.

Cred că sunt foarte multe fake news-uri, multe interese care bulversează lumea. Omul simplu nu prea înţelege ce se întâmplă şi cred că de aici apar toate aceste lucruri care sunt de neînţeles”, a explicat Virgil Musta.

În țara noastră numărul cazurilor de coronavirus a început să crească alarmant. Deși suntem în stare de alertă și următorul val de măsuri de relaxare trebuie să înceapă cu 1 iulie, joi a fost înregistrat cel mai mare număr de infectări cu coronavirus, adică 460. scrie redactia.ro