Doliu imens in Biserica Ortodoxa Romana. S-a stins preotul care a participat la demonstratiile de la Colectiv

Este doliu in Biserica Ortodoxa Romana. S-a stins preotul Petrea Petrea, paroh al bisericii ”Tuturor Sfintilor” din Focsani.

Preotul era internat la Spitalul Fundeni, din Bucuresti. La varsta de 63 de ani, preotul a decedat.  El era revolutionar si participant la demonstratiile Colectiv.

Pe parcursul vietii, preotul s-a implicat in viata comunitatii, nu doar prin slujba in sanul bisericii, ci si in viata sociala.

A decedat preotul Petrea Petrea, participant la demonstratiile de la Colectiv.

Chiar daca boala se agravase in ultimii ani si starea de sanatate era precara, preotul Petrea Petrea a continuat sa slujeasca in

biserica pana de curand, cand a fost necesara internarea la Spitalul Fundeni din Bucuresti, acolo unde si-a gasit si sfarsitul.

Preotul Petrea Petrea a facut o criza de pancreas, care i-a fost si fatala, potrivit surselor Monitorului de Vrancea. Preotul suferea si de diabet.

”Din cate stiu, dumnealui avea diabet si se pare ca acum a facut o criza de pancreas si asta a fost. Dumnealui a slujit in Sud dupa ‘90 impreuna cu parintele Dragoi la Mausoleu, si apoi a fost infiintata parohia

”Tuturor Sfintilor” in sensul ca s-a emis un document ca se infiinteaza parohia respectiva urmand a dobandi un teren si a contrui o biserica, si inca de la bun inceput el a fost numit paroh acolo.

A slujit pana de curand. Adica in ultimele saptamani s-au agravat problemele dumnealui de sanatate. Nu era pensionar, in august ar

fi implinit 64 de ani. Din cate stiu, decesul a survenit la spitalul Fundeni din Bucuresti, ieri”,a spus marti, peotul Oscar Dumitru Frunza, protoiereu in cadrul Protoieriei Focsani II. scrie fabricatinromania