Un nou focar de COVID-19 in Romania: „Astazi, 243 sunt in spital…

Un nou focar de coronavirus a fost declarat in judetul Prahova.

Directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP), Bogdan Nica, a spus, in cursul zilei de miercuri, ca spitalele sunt aproape pline cu pacienti confirmati cu boala COVID-19.

Bogdan Nica a mentionat, ca a fost depistat un nou focar in judet, este vorba despre 35 de persoane infectate cu noul virus, de la un centru de dializa privat din Ploiesti. O alta unitate privata cu profil similar are trei persoane confirmate in acest moment, toti cei 38 de pacienti dializati urmand sa fie internati, scrie Agerpres.

“De trei zile suntem martorii acestui val (…). In ultima zi a starii de urgenta aveam 76 de imbolnaviri si 5 sau 6 decese. Astazi, 243 sunt in spital si am trecut demult de 400. Deci am 100 si ceva de bolnavi internati in ultimele 10 zile”, a declarat directorul DSP.

Bogdan Nica a declarat ca Prahova se apropie de atingerea limitei maxime de internare a pacientilor confirmati cu COVID-19.

“Mai mult de 300 de paturi in Prahova nu avem de unde sa luam. 243 cazuri sunt pozitive acum, inclusiv cei 38 de la dializa, 217 sunt internati, 26 in curs de internare. Mai sunt 18 suspecti la CFR si 10 suspecti la UPU”, a mai spus Nica.

Directorul DSP a mentionat faptul ca au fost descoperite mai multe focare in judetul Prahova, cel de la centrul de batrani de la Izvoarele (71 de persoane, dintre care un beneficiar a decedat),

cel de la Exploatare Sistem Zonal Prahova (Apele Romane), unde au fost noua cazuri, si unul la o firma de pe platforma Brazi, unde trei angajati au fost testati pozitiv.

Tot in Prahova, doua asistente de la Spitalul de pediatrie au fost testate pozitiv, dar si o angajata de la blocul alimentar al Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Ploiesti.

“Avem foarte multi pozitivi si lucrul cel mai prost este ca acesti oameni care sunt pozitivi la testul PCR au si simptome.

Asta inseamna (…), fara sa fac o analiza exhaustiva cu pretentii de studiu clinic, ca oamenii stau acasa si, atunci cand se simt foarte rau, (…) se prezinta la unitatile de urgenta din judet”, a declarat Nica.

Din punctul sau de vedere, cresterea numarului de cazuri de COVID-19 este cauzata de mai multe motive, printre care nerespectarea masurilor impuse de autoritati, dar si campaniile conspirationiste din spatiul public. scrie fabricatinromania