Autoritățile anunță măsuri mai severe pentru litoral și zonele de munte: Bogdan Despescu: ”Vom lua decizii ferme”

După creșterea alarmantă a numărului de infectări zilnice cu coronavirus, autoritățile din MAI anunță intensificarea măsurilor în principalele zone turistice din țară.

Astfel, pentru weekend-ul care urmează, forțele ministerului de Interne vor fi și mai consolidate pe litoral și în zonele montane.

Anunțul a fost făcut vineri, într-o conferință de presă, chiar de către Bogdan Despescu, voce importantă în MAI.

Se intensifică măsurile luate de autorități pentru litoral și zona de munte. Despescu: ”Vom lua decizii ferme”

Bogdan Despescu, secretarul de stat în MAI, a anunțat că vor fi formate echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, pompieri, inspectori ITM și de la protecția consumatorilor care vor acționa pe litoral și în zonele de munte frecventate de turiști.

Oficialul de la Interne a mai spus că vor fi organizate acțiuni cu forțe mărite inclusiv cu echipe detașate din țară, cu tot ce înseamnă angrenarea unor tehnici de documentare și probare a activităților, în așa fel încât cetățenii să fie protejați.

”Vor fi măsuri ferme. Am decis suplimentarea forțelor din teren pentru respectarea regulilor de protecție.

Pe litoral și la munte vor fi prezente echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, pompieri, inspectori ITM, DSV și ANPC, pentru a face verificări.

Vom organiza acțiuni cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, mijloacele de transport persoane, piețe, în zona urbană și rurală.

Cu prioritate pe litoral, în zone turistice și de munte, vom aloca resurse să acoperim cea mai importantă perioadă din această lună.”, a spus Despescu, conform Digi24.

Vor fi aplicate și sancțiuni

Despescu a spus că nu este o miză acordarea de amenzi pentru populație, însă dacă se vor sesiza încălcări ale legii, oamenii din MAI vor dispune sancțiuni.

”Nu ne dorim să aplicăm sancţiuni, dar acolo unde vom constata încălcări ale legii, vor fi luate măsuri ferme”, a subliniat Bogdan Despescu.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 457 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.396 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 483 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 197.000 de lei. scrie fanatik.ro