Hong Kong-ul înfruntă al treilea val de coronavirus. Oficiali chinezi: „Suntem îngrijorați”

Hong Kong se confruntă cu cel de-al treilea val de coronavirus, după ce, miercuri, 8 iulie, s-au raportat 24 de cazuri noi de infectare, dintre care 19 cu transmitere locală.

Oficialii chinezi se tem de un focar comunitar major, din cauza faptului că sursa infecțiilor în cinci dintre cazurile cu transmitere locală este necunoscută, transmite scmp.com.

Restul cazurilor locale ar fi legate de posibile grupuri de infecție, dintre care opt la un azil, iar șase în mai multe restaurante.

„Suntem îngrijorați că va fi un focar comunitar major, din cauză că sursele infecțiilor, în multe dintre cazuri, sunt necunoscute.

Multe dintre aceste cazuri au vizitat numeroase locuri în timpul perioadei de incubație, ceea ce a făcut ca identificarea acestora să fie dificilă”, a transmis un oficial.

Cazurile cu transmitere locală i-a determinat pe oficialii chinezi să avertizeze populația orașului că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus.

Cei 24 de noi pacienți au vârste cuprinse între 31 și 92 de ani. Bilanțul îmbolnăvirilor ajunge astfel la 1.323 de cazuri confirmate de coronavirus. Șapte decese au fost raportate.

Autoritățile au prezentat măsuri noi de combatere a răspândirii coronavirusului, printre care și controlul fluxului de oameni care se întorc din țările cu risc mare și necesită carantină.

În urma raportărilor de cazuri noi, un expert din domeniul sănătății a susținut că e posibil să se apeleze la reintroducerea regulilor

de distanțare socială. În plus, acesta avertizează oamenii din Hong Kong să nu lase garda jos. scrie wowbiz.ro