POVESTEA IMPRESIONANTĂ A MAMEI EROINE MINORE DE LA IAȘI. ABANDONATĂ DE TOATĂ LUMEA, FATA A REUȘIT SĂ ÎȘI REFACĂ VIAȚA

O adolescentă de 15 ani a ajuns eroina Centrului Maternal „Maternus” din Iași. Fata a adus pe lume un copil după ce a fost părăsită de familie și iubit. Cu toate astea a reușit să își refacă viața.

Potrivit Bzi.ro, a rămas însărcinată la vârsta de 15 ani şi a fost abandonată de întreaga familie şi tatăl copilului, care nu a vrut să îţi recunoască bebeluşul.

Curajoasă, fata nu s-a lăsat intimidată de greutățile vieții, iar acum este o elevă excepţională la unul dintre liceele din Iaşi. Adolescenta s-a maturizat extrem de repede şi a reuşit să îşi crească copilul şi să continue studiile.

Ana spune că tatăl bebelușului este cu doi ani mai mare decât ea și au avut contact sexual o singură dată, atunci a rămas și însărcinată. A ascuns sarcina trei luni până când și-a făcut curaj să îi spună băiatului. Acesta nici nu a vrut să audă de avort, sau de copil.

În grija statului de la 13 ani

De aproximativ doi ani, tânăra din satul Verşeni, comuna Mirosloveşti, se află sub protecţia Centrului Maternal “Maternus”.

După ce a rămas insărcinată, primăria comunei a sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului cu privire la faptuş că minora, însărcinată în şapte luni, nu primeşte susţinere din partea părinţilor.

„Pe atunci, tânăra avea 15 ani și era elevă în clasa a șaptea. Rămăsese însărcinată, iar întreaga familie a renegat-o.

Ajungând la centru, când era deja în semestrul al doilea al clasei a șaptea, am susținut-o să facă naveta la Vereșeni.

Ulterior, am trasferat-o la o școală din Iași. În prezent, este elevă în clasa a noua la un liceu din Iași și urmează cursuri școlare la zi.

Pentru noi, este o mândrie că am reușit să o ajutăm să-și depășească condiția. Suntem extrem de mulțumiți de evoluția ei,

atât personală, cât și profesională”, spune Dora Pandelea, șefa centrului „Maternus”. scrie cancan.ro