Monica Anisie vrea o reformă în educație

Ministrul Educației cere o ordonanță de urgență pentru a reforma educația.

Monica Anisie a vorbit, la World Vision Romania, despre finanțarea sistemului de învățământ și despre strategii în învățământ pentru anii ce urmează.

De asemenea, ea a explicat și cum se va desfășura anul școlar 2021-2021.

Va avea loc o reformă în educație

Ministrul Educației a anunțat că, pentru anul următor, Executivul ar lua în calcul să dea o ordonanță de urgență referitoare

la educația copiilor în perioada de pandemie. „O ordonanță ce să includă toate măsurile necesare astfel încât elevul să poată beneficia de tot ceea ce oferă programul educațional”, a spus Anisie.

Ministrul Educației a vorbit și despre reluarea școlii cu posibilitatea unei forme de învățământ hibrid. Această metodă presupune desfășurarea activităților școlare jumătate fizic, jumătate online, alternat.

„Ministerul pregătește ghiduri metodologice în vederea ajutării profesorilor și copiilor, pentru perioada de recuperare de

la debutul anului școlar următor. Luăm în calcul și activități remediale. Le vom prezenta în viitorul apropiat.

Ghidurile trebuie puse la punct până la dată de 15 august. Noi, ca minister al Educației, am stabilit termenul final 10 septembrie pentru achiziții. Acum, ministerul solicită urgentarea acestora.

Licitația pentru manuale am pornit-o imediat ce am ajuns la minister. Totuși, de la Consiliul Național de Soluționare a

Contestațiilor am primit răspuns tocmai după trei luni. Sperăm să facem rost de acele manuale. Voi avea o discuție cu reprezentanții editurilor.

Există un departament care e responsabil de a face o centralizare a datelor pentru a veni cu măsuri de intervenție acolo unde nu s-au putut efectua cursuri online”, a adăugat ministrul.

Toți elevii ar trebui să primească tablete

Până în toamna, 250.000 de elevi ar trebui să fie dotați cu tablete pe care să poată studia online. Monica Anisie a început procedura

de licitație pentru cumpărarea dispozitivelor și a pus la dispoziție 150 de milioane de lei pentru acestea.

Termenul impus este 10 septembrie, anunță ministrul Educației. Experții din Educație explică faptul că este necesar un plan național de instruire atât a profesorilor, cât și a elevilor. scrie societatea.ro