CTP, DESPRE BOLNAVII DE COVID-19 CARE CER EXTERNAREA: „ÎȚI VINE SĂ-I DAI DRACULUI!”

CTP a avut cuvinte grele de spus la adresa bolnavilor de Covid-19 care solicită externarea pe propria răspundere. De asemenea, jurnalistul a vorbit și despre cei care nu poartă mască sau nu cred în existența virusului.

Invitat la Digi 24, CTP a făcut afirmații foarte dure despre situația din România, unde numeroase persoane solicită externarea, deși au Covid-19, sau nu respectă măsurile de protecție impuse de autorități. 

„Îţi vine să-i dai dracului pe ăştia care cer externarea din spital. Păi, n-ai vrut tu să pleci, că te torturăm aici? Te scapă Avocata poporului…

La un moment dat îţi vine să-i dai dracului, să-ţi iei câmpii. Medicii nu au voie să facă asta, trebuie să strângă din dinţi, să-i trateze chiar

şi pe indivizii care îi jignesc, care chiar îşi bat joc, cărora nu le pasă nici de ei, nici de alţii”, a spus jurnalistul. 

„Mai mult nu ai ce să-i faci!”

CTP a vorbit și despre cei care nu poartă mască: „Nu poți să faci altceva decât să îi spui. Să încerci să îi explici omului, păstrând distanța fizică de un metru și jumătate, că nu e bine ce face. Calm, să îi spui:

„Măi omule, în felul acesta poți să te infectezi tu și, mai grav, dacă ești deja purtător de virus, poți să infectezi niște oameni care nu au nicio vină.

Nu te gândești? Poți să iei virusul și să te duci cu el acasă, la tine în familie. Nu te gândești la lucrurile astea?”.

Dar mai mult nu ai ce să-i faci! Că nu poți să te năpustești asupra lui să-i pui o mască pe față.

Eventual poate să fie silit să facă asta de niște organe de ordine, îndreptățite, dar de către mine ca cetățean, nu”. 

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 767 noi cazuri

de îmbolnăvire cu coronavirus, au anunţat duminică autoritățile. În plus, 2.026 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat. scrie cancan.ro