Ludovic Orban, un nou apel la respectarea regulilor: ”Să fim responsabili și să ne păzim de acest virus pervers”

Premierul Ludovic Orban a cerut din nou populației să respecte normele de protecție sanitară afirmând este necesară responsabilitate din partea populației în condițiile creșterii numărului de infectări.

Șeful Guvernului a avertizat că nerespectarea regulilor de protecție poate duce la îmbolnăvirea unor familii întregi.

Să se protejeze, să respecte normele de protecţie sanitară. Sunt lucruri simple. (…) Dacă ne îmbolnăvim, ducem boala acasă şi îi îmbolnăvim, în primul rând, pe cei dragi. (…) Trebuie să fim responsabili şi să ne păzim de acest virus pervers”, a declarat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Ludovic Orban exclude noi măsuri de relaxare

Șeful Guvernului a exclus adoptarea unor noi măsuri de relaxare, în actualele condiții.

Nu e cazul să ne gândim la relaxare, dar nu ne dorim nici restricţii şi, mai ales, nu ne dorim să mai afectăm economia în niciun fel. Economia trebuie să funcţioneze, în fiecare săptămână adoptăm toate actele normative pentru a transpune în practică planul de relansare economică”, a declarat Orban, la Novaci.

Joi, a fost înregistrat un nou record al cazurilor zilnice de infectări cu coronavirus, care a ajuns la 1.112, potrivit raportării Grupului de Comunicare Strategică.

Numărul deceselor a ajuns la 2.126 de persoane.

În intervalul 22.07.2020 (10:00) – 23.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 25 de decese 16 bărbați și 9 femei. Pacienții erau internați în spitalele din Argeș, Bacău, Călărași, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Vaslui, Vrancea și București”, a precizat GCS.

De la începutul epidemiei, în România s-au înregistrat 41.275 de cazuri de persoane infectate.24.862 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi 2.787 de pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare.

În spitale, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.586. Dintre aceştia, la ATI sunt internaţi 285 de pacienţi. scrie fanatik.ro