Ludovic Orban, anunț despre noile restricții adoptate de CNSU: „Deci nu se închide nimic! După ora 23:00, anumite activități vor fi închise”

Ludovic Orban a făcut un anunț important despre noile restricții adoptate de CNSU. Potrivit spuselor premierului, după ora 23:00, anumite activități vor fi închise.

  • Ludovic Orban, anunț despre noile restricții adoptate de CNSU.
  • Ce le-a transmis premierul cetățenilor?

Premierul României a dat declarații miercuri dimineață în legătură cu noile restricții ce au fost adoptate aseară de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, cu scopul limitării răspândirii infecțiile de COVID-19.

„Încă analizăm, încă purtăm discuții”, a spus Ludovic Orban, atunci când a fost întrebat de un reporter dacă va adopta în Guvern măsurile la fel cum au fost anunțate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Ludovic Orban, anunț despre noile restricții adoptate de CNSU

Totodată, acesta a spus că documentul va intra pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de astăzi, eveniment ce se va defășura la ora 18:00. Tot Ludovic Orban a transmis că momentan nu s-a adoptat nicio măsură.

„Deocamdată nu s-a adoptat nicio măsură. (…) Este o propunere care a fost formulată de specialiști și care a fost adoptată de CNSU, dar ca propunere pentru

modificarea hotărârii de guvern privind starea de alertă. Va fi pe ordinea de zi a ședinței de astăzi”, a susținut Orban.

Ludovic Orban i-a mai anunțat pe români că după ora 23:00 vor fi închise anumite activități, acolo unde există riscul de transmitere a coronavirusului. Premierul țării a subliniat că se analizează în continuare dacă acest lucru va fi aplicat în toată România sau doar în anumite zone.

„Deci nu se închide nimic! După ora 23:00, anumite activități, unde de regulă după ora 23:00 există riscul de transmitere a virusului, vor fi închise.

Ce analizăm, analizăm dacă aplicăm la nivelul întregii țări sau numai la nivelul zonelor, de exemplu la mare, la București, în județe unde există un nivel de răspândire mai larg”, a adăugat Ludovic Orban.

Ce spune premierul despre purtarea obligatorie a măștii de protecție

Ludovic Orban a abordat și subiectul purtării obligatorii a măștilor de protecție în locurile aglomerate. Acesta a vorbit printre altele despre piețe, târguri și faleză.

„Am primit sesizări din partea Prefecturii Galați, că pe faleză este furnicar și este aproape imposibil să te protejezi. Există locuri în aer liber unde nu se poate evita aglomerația și specialiștii au venit cu această propunere”, a declarat oficialul. scrie spynews.ro