Klaus Iohannis, anunț despre noul an școlar: „Nu va începe în condiții normale”

Anunț important făcut de Klaus Iohannis, în această seară. Președintele României a vorbit despre începerea noului an școlar, un subiect foarte important pentru părinții și elevii din toată țara.

  • Klaus Iohannis a spus că o decizie finală va fi luată în maxim două săptămâni.
  • Șeful statului a menționat că, cu siguranță, școala nu va începe în condiții normale.

Multă lume se întreabă cum va arăta școala în România, în această toamnă. Mai mulți oficiali au precizat că nu se pune problema amânării anului școlar,

șeful statului punctând faptul că singurul lucru care se știe sigur este faptul că școala nu se va redeschide în condiții normale.

Klaus Iohannis, despre noul an școlar

În cadrul unei conferințe de presă, Klaus Iohannis a menționat că va avea loc o ședință, undeva săptămâna viitoare, care va determina „soarta” noului an școlar.

„Am avut numeroase discuții cu conducerea Ministerului Educației și cu alți specialiști. S-au făcut progrese importante în conturarea unor strategii și unor scenarii. Vom avea o discuție săptămâna viitoare,

când sper că vom contura câteva scenarii care pot fi comunicate public. Săptămâna viitoare vă voi da răspunsuri mult mai în detaliu”, a declarat Președintele.

Totodată, a ținut să precizeze că singurul lucru pe care îl știe sigur este că școala nu va începe în toamnă în condiții normale.

Mai mult, se știe că școala nu are cum să aibă loc numai online, așa că trebuie găsite soluții în care formele de învățat să fie mixte.

„Sigur, școala nu va începe în condiții normale. Ar fi foarte complicat să avem numai școală online. Sigur că ne vom îndrepta spre un scenariu mixt, în funcție de situațiile locale.

Cum vor decurge aceste lucruri va fi stabilit într-o săptămână sau două”, a mai anunțat Iohannis. scrie spynews.ro