Anuntul ANM! Fenomenul ciudat care afecteaza Romania in decembrie. Ce ne asteapta pana duminica

Meteorologii anunta o saptamana cu vreme inchisa, dar in usoara incalzire. De asemenea, vor fi precipitatii sub forma de ploaie, dar si ninsoare in zonele mai inalte.

LUNI

IN TARA

In zonele joase de relief din Oltenia, Muntenia, Moldova si estul Transilvaniei, nebulozitatea joasa si ceata, asociate izolat cu burnita, vor fi persistente in mare parte din interval,

conditii in care la orele amiezii valorile de temperatura vor avea o crestere nesemnificativa fata de cele din primele ore ale diminetii. In restul teritoriului cerul va fi variabil,

cu innorari temporare in vest si nord-vest unde pe arii restranse va ploua slab, ceata se va forma izolat in orele diminetilor, iar vremea va fi mult mai calda decat normal, in special la deal si la munte.

Pe crestele Carpatilor Orientali vor fi precipitatii mixte. Pe spatii mici vor fi posibile depuneri de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari izolate, in special in zona montana inalta.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 4 si 12 grade, cu valori mai scazute, posibil chiar usor negative, in zonele cu ceata persistenta, dar si usor mai ridicate in Dealurile Banatului; minimele termice vor fi cuprinse intre -4 si 7 grade, mai scazute in depresiunile intramontane.

LA BUCURESTI

Vremea va fi predominant inchisa, cu ceata si nebulozitate joasa persistente in mare parte din interval. Vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima va fi de 2…4 grade, iar cea minima de -2…0 grade.

MARTI

IN TARA

Vremea va fi in general inchisa, cu nebulozitate mai persistenta in regiunile vestice si nord-vestice, dar si in zonele joase din sudul si din estul tarii, unde local se va semnala si ceata.

Va ploua local in Banat, Crisana si Maramures, iar in restul teritoriului pe arii restranse vor fi ploi slabe sau burnita. La munte se vor semnala precipitatii mixte. Izolat vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai mare in nord si in centru. Vantul va sufla slab si moderat. Valorile termice vor caracteriza o vreme mai calda decat in

mod obisnuit in a doua decada a lunii decembrie in majoritatea zonelor, cu exceptia celor joase din Oltenia, Muntenia si Moldova, unde ziua va fi relativ rece; temperaturile maxime

se vor incadra intre 2 si 10 grade, mai scazute in zonele cu ceata persistenta, dar si mai ridicate in Dobrogea si in nordul Munteniei, iar cele minime se vor incadra intre -4 si 8 grade, scrie romaniatv.net

LA BUCURESTI

Vremea va fi predominant inchisa. Nebulozitatea joasa va persista, iar temporar se va semnala ceata, posibil asociata cu burnita. Vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima va fi de 3…4 grade, iar cea minima de 1…2 grade.

MIERCURI

IN TARA

Vremea va fi in general inchisa in cea mai mare parte a tarii. In regiunile sudice si de sud-est local vor fi ploi slabe sau burnita, iar in zona Carpatilor Meridionali si in Muntii Banatului, in special seara si noaptea, se vor semnala precipitatii mixte, iar la altitudini

mari vor predomina ninsorile. Precipitatii izolate, mai ales sub forma de ploaie, vor fi si in centru si est, favorizand depuneri de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in a doua parte a intervalului in sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 2 si 10 grade, iar cele minime intre -3 si 7 grade. Pe spatii mici va fi ceata, mai ales in zonele joase din sud si est.

LA BUCURESTI

Vremea va fi inchisa, iar probabilitatea de ploaie slaba sau de burnita va fi ridicata. Vantul va sufla slab si moderat.
Temperatura maxima va fi de 5…6 grade, iar cea minima de 3…4 grade. Vor fi conditii de ceata.

JOI

IN TARA

Vremea se va mentine in general inchisa. Va ploua pe arii extinse in jumatatea de vest a tarii, iar in restul teritoriului local se vor semnala ploi slabe sau burnita. La munte vor fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, mai ales pe creste, dar la cote mai reduse si in sud-vest si sud-est. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 4 si 12 grade, iar cele minime intre -1 si 6 grade, mai ridicate pe litoral. In zonele joase, izolat va fi ceata.

LA BUCURESTI

Vremea va ramane in general inchisa si temporar vor fi conditii de ploaie slaba sau de burnita. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 7…8 grade, iar cea minima de 4…5 grade.

TENDINTA VINERI – DUMINICA

IN TARA

Vremea se va incalzi, iar probabilitatea de precipitatii va fi ridicata in majoritatea regiunilor.

LA BUCURESTI

Valorile de temperatura se vor situa peste mediile multianuale, iar probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in cea mai mare parte a intervalului.